Primăria Sfântu Gheorghe dă gratuități pentru familiile cu cel puțin trei copii

Dezastrul depopulării României Austriecii discriminează copiii români la alocații gratuități pentru familiile cu cel puțin trei copii

Gratuități pentru familiile cu cel puţin trei copii din Sfântu Gheorghe. Acestea vor beneficia, începând din acest an, de abonamente gratuite în parcările publice din municipiu şi 75% reducere la serviciile şi programele oferite de instituţiile culturale şi centrele de agrement din subordinea Primăriei. Acestea se fac în baza unui program multianual instituit de Consiliul Local.

Scopul acestui program este susţinerea familiilor tinere şi promovarea unui stil de viaţă sănătos, menţionând că facilităţile vor fi acordate pe baza anumitor criterii, cum ar fi obligativitatea ca părinţii să deţină un loc de muncă, iar copiii să nu absenteze de la şcoală.

„La iniţiativa domnului primar Antal Arpad, începând din acest an, instituim programul multianual de interes local pentru susţinerea familiilor cu minimum 3 copii. Scopul acestui program este promovarea unui stil de viaţă sănătos prin înlesnirea accesului membrilor familiilor la serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local, ne referim atât la instituţiile de cultură, cât şi la centrele de sport”, a declarat viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva.

Condiţiile sunt domiciliul în Sfântu Gheorghe, părinţii să aibă loc de muncă, să nu aibă datorii către bugetul local, iar copiii care sunt de vârsta şcolară să nu aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate pe an. Dacă îndeplinesc aceste condiţii, trebuie să depună un dosar până pe data de 25 ianuarie a.c. la Primărie

Alte gratuități pentru familiile cu cel puțin trei copii

Potrivit lui Sztakics Eva, în urma analizării dosarelor, cei care îndeplinesc aceste criterii vor putea beneficia de 75% reducere la abonamentele de acces la programele şi acţiunile culturale organizate de către centrele culturale aparţinătoare Consiliului Local, – la teatru, cinema şi casa de cultură, la biletele de acces la patinoarul artificial din centrul oraşului, la baza de înot şi recreere, la pachetul de iarnă cu 60 de puncte valabil pe pârtiile de schi din Şugaş Băi şi la biletele de acces la baza de agrement Şugaş Băi.

De asemenea, familiile respective vor beneficia de gratuitate la parcările rezidenţiale şi parcările publice aflate în administrarea Consiliului Local, a menţionat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ