Doi primari, din Botoșani și Suceava, au anulat zilele orașelor, din cauza inundațiilor masive

Botoşani

Doi primari, unul din Suceava şi unul din Botoşani, au decis să anuleze zilele oraşelor, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada următoare, iar banii alocaţi evenimentelor vor fi redirecţionaţi spre refacerea infrastructurii distruse de inundaţii.

Primarul oraşului Dolhasca din judeţul Suceava, Decebal Isachi, a declarat pentru Mediafax că a hotărât să anuleze zilele oraşului, eveniment programat pentru perioada 18-19 august după ce a primit de la Guvernul României doar 16.000 de lei, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor. Consilierii locali din Dolhasca au aprobat proiectul iniţiat de primar şi au decis relocarea sumei de 80.000 de lei de la către investiţii urgente în infrastructura afectată de inundaţii.

http://www.mediafax.ro/social/doua-orase-din-moldova-au-anulat-evenimentele-programate-pentru-zilele-lor-banii-vor-fi-folositi-pentru-investitii-dupa-inundatii-17376779

“Conform raportului întocmit de comisia mixtă de la Prefectură din care fac parte şi cei de la ISU şi SGA şi reprezentanţi de la drumurile judeţene, ei au stabilit o sumă de 476.000 de lei. Nu ştiu exact care este suma de care am avea nevoie pentru a face reparaţiile în urma inundaţiilor, că nu sunt de specialitate, dar aceasta a fost evaluarea făcută de specialişti care au venit, au constatat. Şi am primit alocarea de la Guvern de 16.000 de lei pentru drumuri. Dacă mă raportez la posibilităţile noastre bugetare, suma de 80.000 de lei destinată zilelor oraşului este ceea ce putem face în momentul de faţă, este ceea ce putem aloca acum. O să avem bineînţeles o analiză pe buget în perioada imediat următoare să mai identificăm şi alte sume” a declarat Decebal Isach.

Potrivit acestuia, problemele apărute nu au fost cauzate doar de ploi, ci şi pentru că sunt cetăţeni care nu înţeleg că trebuie să îşi cureţe şanţurile. „Există o obligaţie în a decolmata şi curăţaa şanţurile, podeţele şi am luat o decizie. Am zis că e bine să ne apucăm să facem noi şanţurile, facem podeţe acolo unde trebuie şi cât ne permite bugetul şi apoi ne vom îndrepta şi către cei care nu înţeleg de vorbă bună au şi obligaţii. Nu este normal să meargă ISU să îţi scoată apa din casă şi tu să stai peste drum cu o bere în mână şi să te uiţi la pompieri cum lucrează. Este jenant. Cred că decizia de a anula zilele oraşului este o decizie normală pe care ar trebui să o ia în calcul toţi primarii”, a mai spus edilul din Dolhasca.

Şi primarul comunei Ştefăneşti din judeţul Botoşani a decis să anuleze zilele oraşului şi toate resursele financiare să fie direcţionate spre lucrări de înlăturare a pagubelor produse de ploi. “Am avut o sumă de 30.000 de lei propusă pentru organizarea zilelor oraşului Ştefăneşti însă suma va fi redirecţionată spre o serie de proiecte pe care le avem în derulare, pentru cofinanţarea unui proiect de asfaltare, pentru dotare pentru situaţii de urgenţă şi pentru pietruirea unor drumuri distruse de ploile din ultima perioadă. Am avut mari probleme cu ploile şi din păcate, de la Guvern nu am primit niciun ban. Încercăm să facem o serie de reparaţii din banii pe care îi avem” a declarat pentru Mediafax primarul oraşului Ştefăneşti, Florin Buţura.

LĂSAȚI UN MESAJ