Bacăul, a treia zi fără apă potabilă

E.Coli

Locuitorii municipiului Bacău, precum şi instituţiile publice şi agenţii economici din oraş sunt pentru a treia zi consecutiv fără apă la robinete, în urma unei avarii produse sâmbătă,la conducta principală de alimentare cu apă din barajul de la Valea Uzului, informează Mediafax.

robinet-apaAutoritățile locale au estimat că furnizarea apei va fi reluată, cel mai probabil, marți, defecţiunea fiind remediată în cursul nopţii de duminică spre luni.

”Odată cu remedierea defecţiunii, care s-a făcut cu dificultate din cauza accesului dificil cu utilaje pe câmpul inundat, la locul unde a apărut avaria am început să umplem conducta cu apă. În aceste condiţii, marţi vom reporni sistemul de alimentare cu apă în întreg municipiul Bacău”, a declarat, luni, pentru Mediafax, directorul Companiei Regionale de Apă Bacău, Răzvan Găină.

Potrivit acestuia, reparaţia suplimentară la barajul de la Valea Uzului, care trebuia făcută de Apele Române în cursul zilei de luni, a fost amânată pentru a nu prelungi cu încă o zi perioada fără apă potabilă la robinete pentru consumatorii din municipiul Bacău.

Reprezentanţii Companiei Regionale de Apă susţin că în cele trei zile de la apariţia avariei s-ar asigura câte patru ore de apă pe zi, dimineaţa şi seara, prin acumulările făcute în bazine din puţurile subterane de captare de la Mărgineni.

LĂSAȚI UN MESAJ