Arad: Contract pentru amenajarea pistelor de biciclete în municipiu

Contractul în valoare de aproape 28 de milioane de lei pentru execuţia lucrărilor proiectului “Amenajare piste de biciclete în Municipiul Arad” a fost semnat vineri, de viceprimarul Levente Bognar, informează Partalul național de administrație publică.

piste bicicleteSemnarea contractului a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată în parcul pentru copii “Aventura Voinicilor”, în prezenţa a sute de biciclişti.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, fiind unul dintre proiectele individuale cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului Arad. Contractul pentru finanţarea nerambursabilă a proiectului a fost semnat în decembrie 2013.

Proiectul care vizează amenajarea unei reţele de piste de biciclete în lungime totală de aproximativ 122 km, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii de circulaţie pentru biciclişti şi creşterea siguranţei în trafic a acestora în Municipiul Arad, are o valoare totală de 27.875.504,4 lei, finanţare nerambursabilă, din care contribuţia locală din bugetul Municipiului Arad este de 557.510,09 lei, reprezentând 2% din valoare.

“Arădenii aşteptau demult realizarea acestor piste de biciclete, deoarece oraşul nostru are o mare tradiţie în mersul pe bicicletă. Proiectul s-a realizat în baza unui concept integrat, spre deosebire de alte oraşe, care au trasat doar nişte linii pe asfalt, motivând într-un fel aşteptarea destul de lungă a bicicliştilor arădeni pentru a avea aceste piste speciale destinate lor. Doresc să menţionez că toate intrările în municipiu vor fi legate prin aceste piste de zona centrală a acestuia”, a precizat Ovidiu Moşneag.

 

LĂSAȚI UN MESAJ