Poliţia şi Ambulanţa Vaslui, acuzate că au ajuns târziu la un accident mortal

AMBULANTA
AMBULANTA

Poliţia şi Ambulanţa Vaslui sunt acuzate că au ajuns după 30 de minute la un accident în care un copil de 4 ani a fost lovit mortal. Intervenţia poliţiştilor este anchetată de conducerea IPJ Vaslui. Ambulanţa spune că echipa locală era la un alt caz şi a trimis maşină din Bârlad.

În urma accidentului produs la Murgeni, în judeţul Vaslui, un copil de patru ani a fost lovit mortal o maşină condusă de un şofer de 35 de ani.

Oamenii acuză că atât Poliţia, cât şi Ambulanţa au ajuns târziu la accident. La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui a fost deschisă o anchetă internă.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus efectuarea de verificări cu privire la intervenţia poliţiştilor în cazul acestui accident rutier, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, se arată într-un comunicat transmis de către IPJ Vaslui.

 La rândul lor, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui se scuză şi spun că la solicitare a fost trimisă o autospecială de la Bârlad, care, într-adevăr, a ajuns în 30 de minute.

„La Murgeni avem un echipaj cu asistent, care era plecat la un alt accident rutier. Am trimis echipajul cu medic de la Bârlad şi într-adevăr a ajuns în jumătate de oră, că atât se face. A fost găsit un copil lovit de maşină, în stop cardiac, cu traumatism cranian şi toracic, s-au făcut manevre de resuscitare, însă s-a declarat decesul”, a explicat Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Poliţiştii au stabilit că accidentul de la Murgeni s-a produs după ce copilul în vârstă de 4 ani ar fi ieşit brusc din spatele unei maşini parcate şi a apărut în faţa celei care l-a lovit. Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.