luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalFOTO Cum se lucrează pe șantierul pe care nimeni nu-l vrea terminat,...

FOTO Cum se lucrează pe șantierul pe care nimeni nu-l vrea terminat, pentru că ar gâtui traficul în Pipera

-

Că traficul în Pipera, cartierul general pentru un sfert de milion de corporatiști, e de coșmar nu mai este un secret pentru nimeni. Să te duci în zonă cu mașina nu este deloc o opțiune câștigătoare – stai în trafic bară la bară și, apoli, nu ai unde să parchezi.

Însă situația se va înrăutăți și mai mult odată ce se va finaliza un șantier aflat acum pe ultima sută de metri, după ani întregi de amânări repetate. Un șantier pe care nu-l vrea nimeni finalizat, pentru că ar sugruma și mai mult traficul în Pipera.traficul în Pipera

Este vorba de ultimul tronson, de 6 km, din Autostrada București – Ploiești, care va intra în Capitală la intersecția Șoselei Petricani cu Strada Fabrica de Glucoză. Adică exact zona unde traficul în Pipera este cel mai aglomerat.

Recent, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunțat că lucrările la tronsonul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti dintre Centura Capitalei şi Şoseaua Petricani ar putea fi finalizate până în noiembrie. Porţiunea dintre Şoseaua Petricani şi Centura Capitalei are aproape 6 kilometri, iar ultimii 3 km, spre zona Pipera, vor avea iluminat public şi parcări.

”Termenul de finalizare este depăşit, trebuia să fie gata la 30 august. Am cerut CNAIR în mod expres şi scris să apere interesele statului român şi să evalueze cu foarte mare responsabilitate – pe care o voi monitoriza si eu – dacă există argumente să nu se mai acorde o extensie de timp. Astăzi când vorbim, practic, penalităţile curg în defavoarea antreprenorului. Pe de altă parte, monitorizez proiectul şi modul de execuţie, de două ori pe săptămână merge un secretar de stat responsabil cu implementarea care are discuţii cu constructorii. Tot de două ori pe săptămână merge şi un consilier personal, de la cabinetul meu, un om cu  bogată experienţă în implementare de proiecte care monitorizează totodată acolo”, a declarat pentru News.ro ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

traficul în PiperaDeși există o mobilizare slabă, se înregistrează progrese, spune el. ”Pot să estimez că, în standardul de astăzi de lucru, practic această conexiune va fi deschisă la sfârşitul lui octombrie. Orice muncitor în plus pe care constructorul l-ar aduce acolo – dar nu prea o face – ar putea scurta cu zile, săptămâni terminarea proiectului. Practic, mai au doar de turnat asfaltul, toate viaductele sunt făcute, sunt turnate betoanele, tot ce înseamnă structură de rezistenţă este făcut. Se lucrează acum la realizarea conexiunilor cu Şoşeaua Petricani, este închisă o bandă”, a afirmat Şova.

O veste proastă pentru traficul în Pipera

La fața locului, pe șantier, mobilizarea este, într-adevăr, slabă. Doar câțiva muncitori pun osul la treabă, fără prea mare convingere, însă lucrarea pare a fi aproape finalizată.

Au fost montați deja și stâlpii de iluminat de pe ultima porțiune și mai lipsesc doar asfaltul și conexiunea cu Șoseaua Petricani. Deja, de ceva vreme aici au fost instituite restricții de trafic și se circulă pe o singură bandă, pentru a se putea ”înțepa” autostrada.

Îmnsă chiar dacă ministrul Transporturilor se va ține de cuvânt, aceasta nu este deloc o veste bună, ci dimpotrivă, pentru corporatiști, pentru că deschiderea acestei porțiuni de autostrada va genera și mai multe probleme pentru traficul în Pipera.traficul în Pipera

Și asta pentru că, înainte să fie funcțională autostrada ar fi trebuit să fie gata lărgirea la patru benzi a Străzii Fabrica de Glucoză, proiect gestionat de Primăria Capitalei. Însă abia în acest an a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la acest proiect, după ce s-au finalizat exproprierile în zonă.

Strada Fabrica de Glucoză face legătura între Șoseaua Petricani, pe unde va intra autostrada, și Bulevardul Barbu Văcărăscu. Cetateanul.net a vrut să vadă la fața loculuji cum avansează lucrările la această investiție a Municipalității.

Imobilele expropriate sunt puse la pământ

traficul în PiperaPe o mare porțiune, cea dinspre Șoseaua Petricani, nici măcar nu au fost smulse bălăriile de pe zona unde urmează a fi construite cele două benzi suplimentare de circulație. Vegetație plină de gunoaie – reziduuri menajere și industrial – aceasta imaginea de la fața locului.

În plus, dacă vrei să mergi pe jos, ca pieton, trotuarele fie lipsesc cu desăvârșire, fie sunt ocupate de mașini parcate. Doar din loc în loc sunt porțiuni de trotuar pe care nu-ți rupi picioarele și pe care au fost montați stâlpișori, astfel încât să nu se poată parca.

Cât despre muncitori – nici țipenie. Se lucrează cu spor doar la investițiile private de blocuri de locuințe sau birouri care se ridică în zonă. Cum suntem la orele prânzului, traficul în Pipera în această zonă este lejer, dar peste puțin timp el va redeveni infernal, odată ce corporatiștii își vor termina programul de muncă.

Pe măsură ce ne apropiem de Bulevardul Barbu Văcărăscu, se aude un zgomot infernal. Ei bine, aici echipele de muncitori lucrează cu spor la demolarea construcțiilor care au fost deja expropriate de Primărie și la tăierea copacilor care se află pe amplasamentul lucrării.

Dincolo de zgomot, praful este dominant zonei, pentru că buldozerele și excavatoarele pun la pământ imobilele cu pricina, iar camioanele preiau molozul rezultat. S-a lucrat cu spor și în curtea Hotelului Caro, din care a fost expropriată o porțiune pentru cele două benzi suplimentare ale Străzii Fabrica de Glucoză. Și aici au fost tăiați câțiva copaci, iar terenul a fost nivelat.

traficul în Pipera
În curtea Hotelului Caro

Am ajuns la intersecția cu Bulevardul Barbu Văcărăscu. Și aici vor apărea problem în traficul în Pipera, pentru că și această arteră este pe lista lucrărilor de modernizare a Primăriei Capitalei și deocamdată nu s-a clintit nimic.

Termen depășit de mult pentru A3

Lucrările la acest tronson, între Şoseaua Petricani şi Centura Capitalei trebuia să fie gata încă din 2015, dar contractul încheiat cu italienii de la Impresa Pizzarotti a fost reziliat de CNAIR. Noul contract a fost semnat în februarie 2016 cu asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading ’98. CNAIR plăteşte aproximativ 130 milioane de lei fără TVA pentru acest proiect.

CITEȘTE și Șova promite că în noiembrie A3 intră în Șoseaua Petricani. Acolo se înfundă în Fabrica de Glucoză

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...