VIDEO Paranoia coronavirus. Imagini sfâşietoare de la înmormântarea asistentei medicale care a murit cu zile

coronavirus
Corina Radics a fost condusă pe ultimul drum cu flori și candele

Asistenta medicală din Caraș-Severin, care a murit abandonată într-un cort la Spitalul Reșița, de teama corinavirus, după ce suferise o fractură deschisă, a fost condusă sâmbătă pe ultimul drum.

Deși femeia – soția preotului Aurel Radics din Măureni (Caraș-Severin) – nu a murit din cauza coronavirusului, așa cum au pretins medicii pentru a-și ascunde culpa medicală, la înmormântare au fost respectate toate regulile stricte cerute de autorități în cazurile de pandemie. Astfel, doar câţiva membri ai familiei au făcut parte din cortegiul funerar.

coronavirus
Preotul Aurel Radics acuză cadrele medicale că i-au lăsat soția să moară FOTO Facebook

Doamna Corina, petrecută cu flori și candele

Cu toate acestea, sute de oameni au ieșit la porți, cu flori și candele, pentru a-și lua „la revedere” de la doamna Corina, aşa cum îi spunea toată lumea asistentei medicale.

Localnicii au spus rugăciuni, au aplaudat cortegiul funerar şi au umplut cu flori strada pe care a trecut maşina care transporta sicriul sigilat, cu trupul neînsufleţit al doamnei Corina.

Preotul din Măureni: Mi-ați ucis soția!

Preotul Aurel Radics îi acuză pe medicii Spitalului din Reșița nu numai că i-au lăsat soția să moară, dar și că au încercat să mușamalizeze totul, trecând-o pe femeie pe lista persoanelor decedate din cauza coronavirus.

Soția mea a fost lăsată să moară, că nu am văzut pe nimeni să îi facă ceva, să îi facă o transfuzie de sânge. Ea avea o hemoragie puternică. Eu am vorbit cu o avocată și am spus că nu cred că a avut coronavirus, am cerut teste separate la alte centre să vedem dacă a avut sau nu coronavirus. Nu cred că a avut coronavirus, ei vor să ascundă faptul că nu i s-a acordat asistență”, a declarat părintele la România TV.

Primarul din Măureni: Panica de coronavirus a stopat intervenția rapidă

Primarul localității Măureni, Brian Filimon, susține și el aceste acuzații, arătând că, din cauza paranoia coronavirus, asistenta medicală nu a fost tratată la timp, pentru a a i se salva viața.

„Eu cred că pe lângă acest lucru, această spaimă, aceasta panică ce s-a generalizat chiar și la fiecare cadru medical, a stopat intervenția rapidă și îngrijirea maximă a pacientei. Mai cred că în ciuda acestei spaime ar trebui tratate și alte boli și alte accidente, chiar dacă o persoană ar fi suspectă de acest COVID 19, pentru că ar trebui să fim pregătiți cu materiale ca să putem să intervenim în orice caz, luându-și evident, măsurile de siguranță cadrele medicale de a nu se răspândi această infecție. Eu zic că intervenția a lăsat de dorit. Părintele Aurel Radics spune că nu i s-au făcut teste. Eu cred că acest comunicat vag și neclar din partea spitalului arată nesiguranță. Părintele a încercat să dea de soție și de un cadru medical și să i se transmită pe parcurs starea. S-a confirmat decesul în jurul orei 21.00. Ce s-a întâmplat în această perioadă nu știm! A intrat în acest container de triere, iar de acolo doar medicii cunosc. Însă cred că orice om se gândește că se poate interveni mult mai rapid chiar din ambulanță. Prin transfuzii deoarece a pierdut mult sânge într-un timp record”, a declarat Brian Filimon.

Paranoia coronavirus. Reacţia oficială a spitalului

coronavirus, Paranoia coronavirus

Conducerea spitalului a negat acuzațiile, susţinând că pacienta a primit toate îngrijirile medicale.

„În cursul serii de miercuri, 8 aprilie, la ora 19:20, a fost adusă cu ambulanţa, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Reşiţa, o pacientă în vârstă de 48 de ani, din comuna Măureni, care prezenta fractură deschisă la glezna dreaptă, în urma unui traumatism prin cădere, de la o înălţime de aproximativ 2 metri. Din afirmaţiile pacientei, aceasta a avut contact cu un suspect COVID-19, neconfirmat până în acest moment. Iniţial, pacienta a fost cazată într-unul dintre eurocontainerele din curtea Spitalului, unde i s-au evaluat funcţiile vitale. La acel moment, femeia era conştientă, cooperantă, dar prezenta valori de tensiune scăzute. Pacientei i s-a administrat de urgenţă, tratament de reechilibrare volemică şi analgezice şi imediat a fost mutată în salonul izolator din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, dotat cu sursă de oxigen şi monitor de funcţii vitale. De asemenea, i s-a efectuat de urgenţă consult ortopedic, în urma căruia s-a decis intrarea în sala de operaţie, pentru intervenţia chirurgicală. Imediat după consultul ortopedic, pacienta a prezentat stop cardio-respirator, demarându-se manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat favorabil, decesul declarându-se la ora 20:50”, a declarat Roxana Bălan, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Reşiţa.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca trebuie intervenit medicii legisti si procurorii de a ancheta deoarece este procedural este vorba de ancheta penala si mai putem vorbi si de o cercetare in rem a personalului care nu isi face datoria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.