vineri, iulie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalPrimarul Nicușor Dan, lovit de amnezie. A uitat că a blocat extinderea...

Primarul Nicușor Dan, lovit de amnezie. A uitat că a blocat extinderea Spitalului Municipal, condus de contracandidatul Cîrstoiu

-

Primarul general al Capitalei s-a opus, timp de 8 luni, extinderii Spitalului Municipal, condus de contracandidatul său Cătălin Cîrstoiu.

Acum, Nicușor Dan pretinde că l-a ajutat pe managerul Spitalului Municipal. Avocatul Radu Dinulescu a explicat, pentru Gândul, că Nicușor Dan „mistifică” adevărul și a „uitat” să precizeze că a fost un adversar, timp de 8 luni, al extinderii Spitalului Municipal.

Nicușor Dan: „Da, da sigur, i-am acordat ajutor. Era vorba de o investiție europeană la Spitalul Municipal”

Într-un interviu recent, Nicușor Dan a declarat că a vorbit de câteva ori cu medicul Cătălin Cîrstoiu despre „o chestiune legată de Spitalul Municipal: „Am vorbit de două sau trei ori la telefon pe o chestiune legată de Spitalul Municipal (n.red. – Spitalul Universitar de Urgență București), o extindere, o autorizație, certificat de urbanism”, a explicat Nicușor Dan.
Întrebat dacă medicul Cătălin Cîrstoiu i-a cerut ajutor de-a lungul timpului, primarul Capitalei a răspuns că afirmativ, completând că, în urma unei discuții „foarte la obiect”, a emis un certificat de urbanism pentru extinderea spitalului, investiție care urmează a fi realizată cu fonduri europene: „Da, da sigur, i-am acordat ajutor. Era vorba de o investiție europeană la Spitalul Municipal și era vorba de un certificat de urbanism după care să urmeze o investiție și pe care l-am emis. A fost o discuție foarte la obiect, pe ce dorea spitalul prin directorul lui”, a mai afirmat Nicușor Dan.
Nicușor Dan a omis să spună că, din cauză că nu a vrut să emită certificatul de urbanism timp de mai multe luni, Spitalul Municipal a fost la un pas să piardă 150 milioane de euro din PNRR.

Avocatul Radu Dinulescu: „Există minciunele, există păcăleli și există minciuni sfruntate”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu a explicat că Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, „mistifică” adevărul și a „uitat” să precizeze că a fost un adversar, timp de 8 luni, al extinderii Spitalului Municipal.

Captură Gândul

„Există minciunele, există păcăleli și există minciuni sfruntate. De data aceasta, Nicușor Dan face o afirmație total lipsită de adevăr, în sensul că el pretinde, în declarația de ieri, că a ajutat Spitalul Municipal și pe directorul general, Cătălin Cîrstoiu, dar lucrurile nu au stat deloc așa.

Cătălin Cîrstoiu, presat fiind de finanțatori – fiind vorba despre o finanțare din bani europeni – dorește să facă acolo o nouă clădire, parte integrantă a Spitalului Municipal, al doilea spital, ca mărime, din țară.

Totul trebuie realizat pe o suprafață betonată, de parcare, o suprafață care este betonată încă din anii `80. Nicușor Dan a pretins, timp de opt luni, nevrând să elibereze certificatul de urbanism aferent viitoarei autorizații de construire, că acolo este o zonă verde. Chipurile, așa ar fi fost trecut în regulamentul de urbanism al zonei protejate.

Acel regulament de urbanism are o pată verde care, însă, nu înseamnă spațiu verde, spațiul verde trebuie să existe”, a explicat avocatul Radu Dinulescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...