Primarul Chișinăului recomandă cetățenilor Republicii Moldova să iasă la vot

Ion Ceban

Ion Ceban, primarul în exerciţiu al municipiului Chişinău care candidează pentru un nou mandat, s-a pronunţat, la ieşirea de la urne, în favoarea dezvoltării Chişinăului şi a lansat un apel la populaţie să iasă la vot.

Citește și FOTO Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

„Îmi doresc ca această competiţie să fie una cât se poate de corectă. Nu am decât să chem oamenii la vot, pentru că este un lucru foarte important. Astăzi decidem cum va arăta oraşul pe viitor. Decidem şi cum va arăta componenţa Consiliului, ceea ce este, de asemenea, foarte important. (…) Iubesc Chişinăul şi vreau ca municipiul Chişinău să se dezvolte în continuare, cu proiecte noi, proiecte frumoase, proiecte pentru oameni, proiecte pentru comunitate”, a afirmat Ceban

 898 de primari

Cetăţenii cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne, pentru a alege, pentru un mandat de patru ani, primarii şi consilierii locali. Alegerile au loc pe teritoriul întregii Republici Moldova, cu excepţia localităţilor din stânga Nistrului, care formează aşa-zisa republică separatistă Transnistria.

Electoratul va trebui să desemneze, prin vot, cei 898 de primari, inclusiv din municipiul Chişinău, precum şi cei 11.058 de consilieri locali, din raioane, municipii, oraşe, comune şi sate. Pe liste sunt candidaţi din partea a 35 de partide politice dar şi independenţi. Pentru cele 898 de primării din ţară au fost depuse peste 3.200 de candidaturi, dintre care 27 pentru Primăria municipiului Chişinău şi 15 în municipiul Bălţi.

Secţiile de votare, în număr de 1.958, vor fi deschise între orele 7.00 – 21.00.

Lupta pentru fotoliile de primar ar putea beneficia de un al doilea tur de scrutin peste două săptămâni, între candidaţii plasaţi pe primele două locuri, în cazul în care niciun candidat nu obţine o majoritate simplă în primul tur.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.