Pe ce sunt cheltuiți banii bucureștenilor din Sectorul 6. Codul QR de parcare lipit pe parbriz încalcă Legea rutieră

parcare

Primarul Ciucu îi obligă pe bucureșteni să încalce Codul Rutier. Cine va lipi în parbriz codul QR de parcare distribuit de Primăria Sectorului 6 riscă amenzi de la Poliția Rutieră.

După ce a dat-o de gard spunând că dacă vrei mașină, mai întâi să te asiguri că ai loc de parcare, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, o comite din nou. De data aceasta pe bani publici. Despre ce sume este vorba, vom afla în curând.

Dacă nu lipești codul QR al lui Ciucu, primești amendă

Cei aproximativ 43.000 de beneficiari ai locurilor de parcare din Sectorul 6 al Capitalei s-au trezit în cutia poștală cu o scrisoare de la primărie, însoțită de un autocolant cu un cod QR, care trebuie lipit musai pe parbrizul mașinii, în colțul din dreapta sus, pentru a putea fi fi verificat de polițiștii locali printr-o aplicație specifică. În caz contrar, titularii locurilor de parcare riscă amenzi usturătoare între 100 și 200 de lei. Tot cu amendă se aleg și bucureștenii care lipesc într-un alt loc decât cel specificat (dreapta sus).

parcare

De asemenea, înstrăinarea ecusonului sau afișarea lui într-un alt autovehicul neînregistrat în baza de date a Administrației Comerciale Sector 6 se va sancționa cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă.

Codul Rutier, încălcat de dispoziția primarului Ciucu

Dispoziția primarului Ciprian Ciucu, pe lîngă faptul că va crea o groază de încurcături, încalcă tocmai Codul Rutier.

Specialiști din Poliția Rutieră atrag atenția că pe parbrizul mașinii nu ai voie să lipești niciun fel de accesorii – autocolante, cruciulițe, brelocuri, odorizante, carnețele și, mai nou, măști medicale care afectează vizibilitatea.

parcare
FOTO PS 6

Or, lipirea autocomantului cu codul QR în colțul din dreapta sus afectează în mod evident vizibilitatea – indicatoare circulație sau semafor.

Conform art. 112 din OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, „Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se reține de către poliție dacă autovehiculul are aplicate pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale afișe sau reclame publicitare, folii neomologate ori accesorii care restrâng sau estompează vizibilitatea în timpul mersului”.

Astfel, legea prevede amenzi cuprinse între 1.305 lei și 2.900 lei (între nouă și 20 de puncte de amendă) pentru șoferii care agată diverse obiecte de oglinda retrovizoare sau sau lipesc de parbriz diverse obiecte.

Și deputatul PSD Dumitru Coarnă, fost lider al sidicatului polițiștilor, ne-a confirmat că lipirea pe parbriz a codului de parcare este ilegală.

„Dispoziția primarului Ciucu este în mod clar contrară prevederilor Codului Rutier. Nu înțeleg care este substratul acestei decizii. Contravine OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, punând conducătorul auto în situația de a fi sancționat de către polițiști, pentru că autocolandul poate obstrucționa vizibilitatea. (…) Primarul trebuie să înțeleagă că este o decizie administrativă ilegală”, a declarat, pentru ziarul Cetățeanul, deputatul Dumitru Coarnă.

Justificările bizare ale Primăriei Sectorului 6

„Măsura va împiedica subînchirierea locurilor de parcare pe bani mai mulți”.

Un loc de parcare în sectorul 6 se taxează, din 2022, cu 500 lei, în loc de 65 lei cât costa până anul trecut. Își închipuie primarul că vor fi mulți amatori să subînchirieze un loc de parcare cu 800-1.000 lei?

Presupunând că vor exista cazuri de subînchiriere, cum afectează asta problema locurilor de parcare din București și cum se justifică irosirea unor sume importante de la buget, adică din banii bucureștenilor, pentru implementarea sistemului cod QR pentru parcare?

„Bucureștenii mi-au cerut să fac ordine în respectarea contractelor parcărilor de reședință”.

„Ordinea” pe care o va face primarul Ciucu NU va rezolva problema lipsei locurilor de parcare cu care se confruntă tot Bucureștiul.

„Poliția Locală poate verifica în timp real (sistematic, dar și la sesizări) dacă locul de parcare este ocupat corect, scanând codul QR cu ajutorul unei aplicații”.

Același lucru îl puteau face și până acum polițiștii locali verificând numerele de înmatriculare ale mașinilor parcate.

„Antecedentele” primarului Ciucu

În mai 2022, primarul Ciprian Ciucu a comentat nepotrivit pe Facebook doleanțele bucureștenilor din Sectorul 6 legate de lipsa locurilor de parcare. Edilul a dat de înțeles că bucureștenii nu ar trebui să-și ia mașini dacă nu au locuri de parcare asigurate!?!

parcare
FOTO Facebook

Ordinea logică este ca înainte să vă luați mașină, să vă asigurați că aveți unde o parca, nu a o lăsa la întâmplare pe spațiul public. Nu ne mai facem bine cu astfel de mentalități!”, este replica lipsită total de empatie a celui ales de bucureștenii din 6 să le conducă sectorul timp de 4 ani. Ești și o dovadă clară de fractură de logică în mintea primarului. După această logică, înainte să faci un copil trebuie să te gândești la ce creșă sau grădiniță o să-l duci. Cât despre mentalitate, ce să mai vorbim?

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here