Consilierii PSD-PNL votează o nouă mită electorală la Sectorul 3. Robert Negoiță a propus-o

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, propune astăzi Consiliului Local al Sectorului 3 acordarea de mită electorală din banii publici! În prag de campanie electorală, Robert Negoiță a realizat că în sectorul păstorit de el numărul săracilor lipiți cărora trebuie să le ofere ajutoare alimentare a crescut de la 35.000 la 55.000!

mită electorală
Cristian Petrescu îl acuză pe Negoiță de acordarea de mită electorală
mită electorală
Raportul de specialitate în care Negoiță constată că a crescu numărul săracilor (cere votează), la două zile după ce a anunțat că Sectorul 3 este „cel mai performant”

Este de așteptat ca mașina de vot PSD – PNL din Consiliul local al sectorului 3 să aprobe acordarea de ajutoare alimentare la cât mai mulți alegători din sector!

„Și-a adus aminte” de săraci sau e mită electorală?

Propunerea de mită electorală, în prag de campanie, din fondurile publice gestionate de Primăria Sectorului 3 este criticată dur de Cristian Petrescu, liderul PMP. „Primarul Negoiță vrea să cumpere voturi de la 55.000 de persoane și familii cu ajutoare sociale. Practic, Robert Negoiță și consilierii PSD-PNL vor să „cumpere” voturile de la aproape 35% din populația Sectorului 3 (la recensământul din 2011, erau aproximativ 153.000 de gospodării în Sectorul 3, în proiectul de hotărâre sunt amintite 55.000 de persoane și familii ca beneficiari)”, a declarat Cristian Petrescu.

Proiectul de hotărâre este pe masa Consiliului Local Sector 3 în ședința de miecuri. „Măcar să avem bunul simț să acordăm ajutoarele când are lumea nevoie de ele, nu când au ei nevoie de voturi, și să nu se mai laude cu performanțele din Sectorul 3 când 55.000 de persoane și familii sunt la limita sărăciei…”, a adăugat liderul PMP

Corturile lui Negoiță, tot din bani publici

O altă cauză care merită atenția procurorilor este amplasarea, de către Primăria Sectorului 3, a mai multor corturi, plătite din bani publici, în care îl promovează pe primarul Robert Negoiță, în pragul campaniei electorale şi în condiţiile în care edilul a anunţat că mai vrea un mandat.

Informaţia a fost făcută publică luni, tot de organizaţia Sector 3 a Partidului Mişcarea Populară, care citează art. 22 din Legea nr.500/2002 privind finanțele publice: „ordonatorii de credite au obligația de a angaja și de a utiliza creditele bugetare numai în limita prevederilor și destinațiilor aprobate, pentru cheltuieli strict legate de activitatea instituțiilor publice respective și cu respectarea dispozițiilor legale”. Conducerea PMP Sector 3 constată, pe bună dreptate, că promovarea din banii primăriei a candidatului Robert Negoiță este ilegală, din moment ce corturile sunt inscripționate cu sigla Primăriei și un citat din actualul primar.

LĂSAȚI UN MESAJ