La hei-rup suntem, probabil, pe primul loc în lume

Roland Cătălin Pena

Piesa corală „Hei-rup” a compozitorului Mauriciu Vescan lua Premiul de Stat în 1952.

De atunci, a devenit, din nefericire, politică de stat.  „Hei-rup, hei-rup, cad stânci de fier / În lupta dusă de brigadieri; Hei-rup, hei-rup, suim, suim / O lume nouă noi toți zidim”, zice cântecul lui Vescan. Si dă-i, si dă-i si luptă… 

Citește și Ciolacu a început demiterile în scandalul ororilor din azile

După uriașa tragedie de la Colectiv, care l-a scos până și pe Iohannis, cu geaca roșie pe el, în stradă, pe conducătorii „statului eșuat” i-a lovit un heirupism de ziceai că vor schimba-n bine România pe vecie.

Numai că și azi există mulțime de localuri publice care funcționează fără autorizație de incendiu. Nici măcar legile ambigue, care au dus la condamnarea pe nedrept a lui Piedone, nu au fost atinse. Hei-rup-ul i-a ținut pe conducătorii statului până alt scandal a acoperit „Colectivul”.

Cutremurele care au zguduit Oltenia i-au reunit pe 21 februarie pe „aleşi” în şedinţă la Palatul Victoria, acolo unde a avut loc prima întâlnire a comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic.

Ați mai auzit de vreo măsură, sau, măcar, de vreo ședință a „comitetului interministerial”? Nici măcar nu s-au mai făcut că lucrează, ca Mircea Dinescu în TVR, pe 22 decembrie 1989.

PR-ul politic, din nou în acțiune

Acum e rândul premierului Ciolacu să o pună de un HEI-RUP după toate regulile PR-rului politic. Anunță demiteri, dă de pământ în fața camerelor cu „ticăloșii” care abuzează bătrânii fără apărare din aziluri, e cu o falcă-n cer și cu alta în pământ. Frecție la picior de lemn, cum se va dovedi când următorul scandal îl va face uitat pe cel de azi.

Sunt pe puțin 11 instituții ale statului care se ocupă cu protecția socială a românilor aflați în dificultate, care, în cele mai multe cazuri, își pasează de la una la alta responsabilitatea. Ați auzit pe premier, ministru sau lider al Coaliției PSD-PNL despre desființarea unora dintre ele și realizarea unei legislații care să le responsabilizeze cu adevărat pe cele ce vor rămâne?

Noi, cei de la Cetățeanul am fost în urmă cu un an, într-un caz al unui minor grav abuzat,  „victimele” pasării între instituțiile care, chipurile, se ocupă cu protecția copilului. Citiți AICI, să vedeți grozăvie.

Viața ne-a dovedit că Guvernele României n-au ținere de minte mai mult de o săptămână-două, maxim trei. De data asta, vom ține noi, electoratul, minte măcar până la viitoarele alegeri?

S-ar putea să constatăm că asta nu e doar întrebarea, ci chiar soluția la multe dintre problemele noastre…

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.