Ce ascunde Ionel Arsene în cazul podului prăbușit de la Luțca? Guvernul i-a mai dat 7,5 milioane lei ca să șteargă urmele

Ionel Arsene

Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ a solicitat şi primit, din Fondul de rezervă al Guvernului, suma de 17,5 milioane de lei, cea mai mare din ţară, a anunţat, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Banii au fost solicitaţi pentru degajarea albiei râului Siret de rămăşiţele podului de la Luţca, respectiv 7,5 milioane lei şi pentru acoperirea cheltuielilor curente – 10 milioane lei.

Ionel Arsene a adăugat că CJ Neamţ a întocmit toate documentaţiile necesare pentru ca la momentul oportun să demareze construirea unui pod nou.

Citește și DNA vrea să ştie cum a cheltuit Arsene banii pentru reabilitarea podului de la Luţca

Însă, Ionel Arsene refuză să spună, conform Legii 544 din 2001, dacă a început executarea garanțiilor de bună execuție pentru podul prăbușit de la Luțca.

Concret, CETĂȚEANUL a transmis de mai bine de două luni, „Către Consiliul Județean Neamț / În atenția domnului președinte Ionel Arsene”, următoarea solicitare pe baza Legii 544 din 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public:

„Pentru corecta informare a opiniei publice, conform legii 544 din 2001, vă rugăm să ne comunicați dacă instituția dumneavoastră a început procedura de executare a garanțiilor de bună execuție depuse de constructorul care a reabilitat podul de la Luțca, între timp prăbușit, valoarea acestor garanții, modul în care au fost constituite și cine a emis scrisorile de garanție. 19. 10. 2022”.

Solicitarea CETĂȚEANUL a fost înregistrată la Consiliul Județean Neamț sub numărul 47/19.10.2022, iar Ionel Arsene se face de atunci că plouă, încălcând legea care acordă un termen de maximum 30 de zile pentru răspuns.

Întrebarea este: Ce are de ascuns Ionel Arsene în cazul podului de la Luțca?

Lauda de sine a lui Ionel

„Am reuşit, datorită sprijinului actualei guvernări, să aduc în Neamţ, prin Consiliul Judeţean, cea mai mare alocare financiară dintre toate consiliile judeţene din ţară. Vorbim de 17,5 milioane lei, sumă pe care am solicitat-o pentru a degaja rămăşiţele podului de la Luţca din albia Siretului, în urma accidentului tehnic, şi pentru acoperirea altor cheltuieli curente. Rămăşiţele podului trebuie evacuate de pe cursul apei pentru a nu afecta zona, dar vom începe această activitate când organele de anchetă vor finaliza investigaţiile şi vor trage concluziile privind vinovaţii”, a precizat preşedintele CJ Neamţ.

Culmea tupeului, Ionel Arsene a adăugat că CJ Neamţ a întocmit toate documentaţiile necesare pentru ca la momentul oportun să demareze construirea unui pod nou.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.