Cercetat în dosarul DNA „Salubrizare sector 3”, șeful Rosal Bogdan Niculescu curăță Ploieștiul cu Blue Planet

Bogdan Niculescu
Bogdan Niculescu

Primarul Ploieștiului Andrei Volosevici a luat delegarea de gestiune a serviciului public de salubritate pentru activitățile de curățenie căi publice și deszăpezire  de la firma ROSAL, coordonată de Bogdan Niculescu, și a dat-o firmei Blue Planet Services SRL, coordonată de același Bogdan Niculescu, potrivit incisivdeprahova.ro.

Pe 20 septembrie 2021 se semnează primul contract între Primărie și Blue Planet, ocazie cu care societatea este „racordată” la bugetul local. Apoi, Blue Planet achiziționează firma Solid Waste Operation, care era și ea „racordată”, prin administrarea Stației de Tratare Mecano-Biologică Ploiești de pe centura de est.

Unealta RASP

Regia Autonomă de Servicii Publice (RASP), printr-o adresă din 25 iulie 2022 către ziarul Incisiv de Prahova, argumenta înlocuirea Rosal astfel: „În perioada ianuarie 2021-iunie 2021 au fost constatate deficiențe în prestarea activităților de curățenie căi publice și deszăpezire, motiv pentru care Primăria Municipiului Ploiești a reziliat Acordul cadru nr. 3635/18.02.2018 având ca obiect delegarea de gestiune a serviciului public de salubrizare pentru activitățile de curățenie căi publice și deszăpezire, încheiat cu S. C. Rosal Grup S.A.

În desfășurarea contractelor nr. 20920/20.09.2021, 29021/29.12.2021, 8712/29.04.2022 și Acordului-cadru nr. 10073/17.05.2022 având ca obiect delegarea de gestiune a serviciului public de salubrizare pentru activitățile de curățenie căi publice și deszăpezire, încheiate cu S. C. Blue Planet Services SRL, nu au fost constatate deficiențe”.

După câte se vede, RASP Ploiești, din ianuarie 2021 nu a întocmit niciun proces verbal de contravenție, mulțumindu-se doar să „monitorizeze”.

Cine este Bogdan Niculescu?

Numele lui Bogdan Niculescu apare în afacerea autorizătii ilegale a gropii de gunoi de la Glina, în care s-a vorbit de implicarea Mafiei italiene. Solid Waste Operation, deținută de partenerul de afaceri al lui Bogdan Niculescu, apare în dosarul DNA de la Ploiești privind legăturile dintre familia mafiotă Ciancinimo, deșeurile din Sectorul 1 și groapa Glina.

În martie 2022, DNA l-a pus sub acuzare, alături de primarul Sectorului 3 Robert Negoiță și unii funcționari, și pe managerul Rosal, Bogdan Niculescu, al cărui nume nu apare, însă, în comunicatul DNA, în care se vorbește doar despre o persoană fizică acuzată de săvârșirea a două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave, la fel ca și firma Rosal, pusă sub acuzare, ca persoană juridică.

Citește și Dezmăț la Primăria Sectorului 3. Directorii lui Negoiță cu whisky și șampanie

Potrivit termene.ro, Rosal avea ca acționari, la 23.06.2022, pe Silviu Prigoană, cu 40 %, Dan Gabriel Găman, proprietar fiduciar cu 30 %, Imperial Master Invest SRL cu 20 % și Gheorghe Minea cu 10 %. Administrator și președinte al Consiliului de Administrație este Bogdan Niculescu.

Reacția familiei Prigoană

Puși în fața scandalului declanșat de dosarul DNA, Silviu Prigoană și fiul său Silvius au introdus pe 15 iulie 2022 la Tribunalul București o cerere de deschidere a procedurii insolvenței pentru Rosal Grup.

În paralel, alt fiu al lui Silviu Prigoană, Adrian Honorius, a deschis, tot la Tribunalul București, un proces având ca obiect „rezoluțiune contract” în contradictoriu cu Bogdan Niculescu, cel care controlează în prezent Rosal.

Dependent de lux

Publicația Cancan l-a prezentat pe Bogdan Niculescu ca pe unul care se lăfăie în lux, conduce Ferrari și Bentley, zboară cu avioane private și-și face veacul în cluburile și restaurantele de lux. Asta în condițiile în care are averea pusă sub sechestru asigurator în dosarul DNA privind contractele cu Sectorul 3, scrie incisivdeprahova.ro.

Greve „spontane” la Rosal

Publicația prahoveană mai arată: „Firma Rosal a fost supusă la denigrări și angajații acestei societăți la fel de fel de manipulări, unii cointeresați, de către chiar șeful lor, Bogdan Niculescu, în tandem cu primarul Andrei Volosevici și cu „trolii” acestuia.

Astfel, prin blocarea unor plăți s-a trecut la manipularea angajaților și la declanșarea unor greve „spontane”, totul cu scopul de a elimina de pe piață firma Rosal.

Mai mult, sub „patronajul” Primăriei Ploiești s-a pus bazele ca angajații Rosal să fie preluați de firma BLUE PLANET SERVICES SRL și s-a semnat și un fel de proces verbal în acest sens, dovadă că se pregătea de mult timp această operațiune (…)

Gașca coordonată de tandemul Andrei Volosevici și Bogdan Niculescu au trecut iar la „combinații” de proastă calitate pentru denigrarea firmei Rosal, cu scopul ca acesteia să îi fie reziliat contractul de către ADI Deșeuri Prahova ca să fie înlocuită cu firma coordonată de Bogdan Niculescu, respectiv BLUE PLANET SERVICES SRL”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here