Din lacul nemțesc, în puțul UE. Președinta CE dă viitorul agricol al UE pe mâna unui compatriot care a dat chix la el acasă

Peter Strohschneider
Peter Strohschneider

Omul care n-a fost în stare să rezove problemele agriculturii germane a fost desemnat să conducă dialogul pentru viitorul sistemului agricol şi alimentar al UE.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lansat joi dialogul strategic privind viitorul agriculturii, un nou forum mandatat să modeleze o viziune comună asupra viitorului sistemului agricol şi alimentar al UE, potrivit site-ului Comisiei Europene.

Citește și Comisia Europeană a găsit soluția la o problemă care nu există

Acest dialog strategic, anunţat de Von der Leyen în discursul său din 2023 privind starea Uniunii, va aborda provocările şi oportunităţile ridicate de participanţii la dialog, cum ar fi un nivel de trai echitabil pentru fermieri şi comunităţile rurale, sprijinirea agriculturii în limitele planetei noastre şi ale ecosistemelor sale, exploatarea oportunităţilor uriaşe oferite de cunoaştere şi de inovarea tehnologică şi promovarea unui viitor prosper pentru sistemul alimentar al UE într-o lume competitivă.

ATENȚIE la acest punct: „sprijinirea agriculturii în limitele planetei noastre şi ale ecosistemelor sale”.

Dialogul strategic reuneşte principalele părţi interesate din întregul lanţ agroalimentar, inclusiv fermieri, cooperative, întreprinderi agroalimentare şi comunităţi rurale; precum şi organizaţii neguvernamentale şi reprezentanţi ai societăţii civile, instituţii financiare şi mediul academic, se enumeră în document.

O serie de întâlniri tematice vor fi organizate după reuniunea de lansare, care va avea loc în prima jumătate a anului 2024.

Profesorul Peter Strohschneider

Consiliul şi Parlamentul European vor fi implicate în acest proces, iar profesorul Peter Strohschneider, numit de Ursula von der Leyen, responsabil de acest dialog, va informa periodic şi va face schimb de opinii cu ambele instituţii cu privire la evoluţia situaţiei în domeniu.

Prezentat ca Profesor emerit la Universitatea Ludwig-Maximilians din München, fost președinte al Fundației Germane de Cercetare DFG, Peter Strohschneider a fost numit, după ce fermierii au demonstrat împotriva politicii agricole în 2019, președintele Comisii pentru viitorul agriculturii (ZKL), nou înființată de către guvernul federal.

Atât de bine a gestionat profesorul Strohschneider „viitorul agriculturii” germane încât fermierii au ieșit din nou în stradă în 2021.

Pentru ca azi, când Frau Ursula l-a pus să gestioneze dialogul pentru viitorul agriculturii UE, zeci de mii de fermieri demonstrează împotriva guvernului federal.

Retragerea subvențiilor pentru motorină nu este singurul catalizator al mâniei fermierilor germani.

Protestatarii au ținut să critice politica agricolă a guvernului federal în ansamblu. Guvernul impune tot mai multe reglementări de mediu, greu, ori chiar imposibil de respectat, iar deciziile politice se iau peste capul oamenilor, acuză fermierii.

În acest timp, președintele Comisiei pentru viitorul agriculturii (ZKL),, Peter Strohschneider, spune că revolta nu a fost cauzată doar de costurile luptei împotriva schimbărilor climatice, ci și de inovația tehnologică, de exemplu culturile modificate genetic, „conflictele de interese geopolitice” și competitivitatea economică.

Despre Europa și sectorul său agricol, Strohschneider, proaspăt  președintele dialogului strategic al UE, consideră că acestea se confruntă cu un „proces de schimbare civilizațională”.

Ce legătură are Strohschneider cu agricultura? Niciuna!

Peter Strohschneider a studiat filologia germană, drept, istorie, sociologie și științe politice și și-a luat doctoratul la Universitatea Ludwig-Maximilians (LMU) din München în 1984. A fost profesor de studii medievale germane și moderne timpurii la Universitatea de Tehnologie din Dresda din 1992 până în 2002. Din 2002, deține catedra de Studii Medievale Germane la LMU din München.

Obiectivele sale de cercetare se află în domeniile culturii și literaturii medievale și premoderne germane, precum și în politica de cercetare academică.

În concluzie, Ursula von der Leyen continuă să-și bată joc de toți cetățenii UE, fără ca cineva s-o întrebe sănătate… sau de afacerea vaccinurilor anti-COVID!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.