COVID-ul s-a îndrăgostit de Prima Doamnă, principalul ambasador al vaccinurilor de la Casa Albă

Foto: edition.cnn.com
Foto: edition.cnn.com

Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite,  a fost testată pozitiv la COVID-19, a anunţat Casa Albă, precizând că, în ce îl priveşte, preşedintele Joe Biden a fost testat negativ.

Prima Doamnă, în vârstă de 72 de ani, are doar simptome uşoare, a indicat biroul ei, şi va rămâne la reşedinţa cuplului în Rehoboth Beach, statul Delaware.

Citește și BioNTech, primul proces legat de efectele secundare ale vaccinului împotriva Covid-19

Jill Biden a mai fost testată pozitiv la COVID-19 cu un an în urmă.

„Jill Biden a devenit principalul ambasador al vaccinurilor de la o Casa Albă îngrijorată (…) Pasiunea lui Jill Biden pentru vaccinare este incontestabilă, dar ce fel de diferență face ea?

„Când o vezi pe soția celei mai puternice persoane din lume coborând dintr-o mașină pe vreme rea și să vină să-ți vorbească despre vaccinare… Nu cred că poți subestima impactul acestui lucru”, spune Anthony. S. Fauci, expertul șef în boli infecțioase al națiunii, care a însoțit-o în mai multe călătorii. După cum au spus alți experți pentru The Washington Post, turneul prin țară al primei doamne este un semnal că vaccinurile sunt o prioritate de top pentru președinte. De asemenea, nu strică faptul că primele doamne sunt aproape întotdeauna mai populare decât soții lor. Oamenii le ascultă și au mai multă încredere în ele”, scria The Washington Post pe 2 decembrie 2021.

Joe e negativ

Preşedintele Biden, 80 de ani, a fost testat negativ la COVID-19 luni seară, a indicat Casa Albă, adăugând îşi va face regulat teste şi va supraveghea apariţia simptomelor.

Statele Unite au înregistrat, potrivit datelor oficiale, o creştere a cazurilor de COVID-19 şi a spitalizărilor în ultimele săptămâni.

În decembrie 2022, Jill Biden, i-a îndemnat  pe americanii de peste 50 de ani să acorde prioritate vaccinării  împotriva COVID-19. „Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă pregăti de vacanță este să vă faceți vaccinul actualizat împotriva COVID. Și dacă îl primiți acum, veți fi protejat la timp pentru adunările de sărbători de iarnă”, a spus prima doamnă.

Adăugând: „Acest vaccin actualizat oferă cea mai bună protecție pentru tine și familia ta împotriva versiunii virusului cu care ne confruntăm astăzi.”

„Tocmai m-am vaccinat…”

Dr. Biden s-a adresat atunci americanilor împreună cu consilierul medical șef al președintelui, Dr. Anthony Fauci, Dr. Ashish Jha, coordonatorul Casei Albe de răspuns la COVID-19, și directorul executiv al AARP, Jo Ann Jenkins.

Jill Biden a spus: „Tocmai m-am vaccinat… așa că alătură-te mie. Pentru că mie și președintelui tău ne pasă de tine. Și vrem să ne asigurăm că rămâneți sănătoși.”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.