Compania Salubrizare Sector 5 a fost premiată la „Topul Național al Firmelor”, ediția 2023

Directorul general al Salubrizare Sector 5 SA, Andrei Fecioru, a reprezentat compania la evenimentul organizat de CCIR
Directorul general al Salubrizare Sector 5 SA, Andrei Fecioru, a reprezentat compania la evenimentul organizat de CCIR

Compania Salubrizare Sector 5 SA a fost pe podium la Topul Național al Firmelor, ediția 2023, organizată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Salubrizare Sector 5 SA, reprezentată la eveniment de directorul general Andrei Fecioru, a fost premiată la categoria „SERVICII. Întreprinderi Mari. Colectarea deșeurilor nepericuloase”. Este singura companie cu capital de stat din domeniul salubrizării care a luat acest premiu.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor (TNF), fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.

Topul Național al Firmelor este un reper pentru mediul de afaceri, un clasament al celor mai competitive firme din România.

Topul Național al Firmelor 2023 prezintă cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie; servicii; comerț; turism; cercetare-dezvoltare și high-tech; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții.

În 2023, un număr de 13.030 de firme au fost incluse în primele 10 poziții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 279,3 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 26,97 miliarde euro. Ponderea profitului din cifra de afaceri a reprezentat 9,6% din cifra totală de afaceri.

La realizarea clasamentului TNF 2023 au fost analizate 846.452 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 327.867 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate judeţele ţării.

Clasamentul Topul Național al Firmelor se bazează pe următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienţa utilizării resurselor umane și eficienţa utilizării capitalului angajat.

„Cu siguranță, Topul Național al Firmelor este o ocazie extraordinară pentru a sărbători succesul și contribuția remarcabilă a companiilor din întreaga țară la creșterea economică sustenabilă a României.

Topul Național al Firmelor nu este doar o simplă listă de nume, ci un tribut adus inovației, perseverenței și muncii asidue pe care mediul de business din România le-a depus pentru dezvoltarea afacerilor. Suntem, astfel, martorii puterii spiritului antreprenorial și a capacității acestuia de a transforma idei în realitate.

Cu fiecare proiect reușit, cu fiecare loc de muncă creat, companiile românești contribuie la prosperitatea comunităților în care activează, precum și la cea a întregii țări. Vă încurajăm să continuați să vă dezvoltați și să rămâneți modele de excelență pentru toți ceilalți antreprenori și companii din țară. Succesul vostru este un exemplu și o sursă de inspirație pentru întreaga comunitate de afaceri”, transmite președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.