Cine este Eugen Popescu, „casierul” de la nunta lui George Simion

Fundația pentru românii de pretutindeni, care a strâns toate donațiile de la nunta lui George Simion, este controlată de Eugen Popescu, un cetățean cu relații sensibile cu „statul paralel”.

La nunta sa, George Simion a anunțat că toți invitații pot da darul de nuntă sub formă de donații pentru construirea unui spital mobil, nominalizând în acest sens chiar fundația condusă de Eugen Popescu.

Presa a relatat însă că banii strânși au luat și alte destinații, inclusiv pentru plata concertului susținut la nuntă de formația Phoenix (detalii AICI).

Eugen Popescu și „serviciile”

”Casierul” Eugen Tiberiu Popescu este cunoscut de persoane din anturajul său drept copilul de suflet al generalului Marin Dragnea, fostul șef al Comitetului Olimpic până în 1985. Popescu ar fi fost administrator la Complexul Lia Manoliu, locul unde se recrutau olimpici pentru DIE. Aceleași surse spun că, deși nu era student la Revolutie, el era seful studentilor de la Academia Tehnică Militară.

Plecat în Canada, după Revoluție, este propulsat în Guvernul României și anul 1999 îl găsește consilier în cabinetul Premierului Radu Vasile pe un post de studii medii – este și data când începe demersurile să-și echivaleze studiile, folosindu-se de calitatea guvernamentală și postul de consilier, unde avea nevoie de studii superioare. Ajunge director în cadrul DRP (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni), pe vremea lui Adrian Năstase, ocupând ulterior diverse funcții.

În mandatul Viorică Dăncilă, Eugen Popescu a condus ilegal Institutul Eudoxiu Hurmuzachi, tot pentru românii de pretutindeni, funcție în care a fost menținut și susținut de Natalia Intotero, ministrul de atunci. Aceasta a trecut cu vederea, fără a lua vreo măsură concretă, faptul că Eugen Popescu obținuse ilegal o diplomă de studii superioare de la Universitatea din Oradea, diplomă de care uzează și în prezent. Fără studii superioare, Eugen Popescu nu putea ocupa legal și primi salariul de director general la Hurmuzachi. Mai mult obține o diplomă, tot ilegal, la Colegiul Național de Apărare. Detalii mai jos!

Urmare a nunții lui Simon, jurnalita Anca Alexandrescu a devoalat relațiile lui Popescu cu SIE (fostul DIE din anii 80). „Începând să caut despre fundația pentru românii de pretutindeni am dat de un domn care pe vremea lui Adrian Năstase era șef al departamentului de comunicare, apoi a apărut șef la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentu românii de pretutindeni, la domnul Cioloș. Are si agentie de presă. Cine e principalul sponsor? Pe lângă TAROM. Este Romaqua Group. Frăția SIE revine. După ce l-au executat pe Adrian Năstase , cu ajutorul domnilor de la Romaqua Group. Această companie are in conducere niste fosti generali SIE, inclusiv pe fostul general SIE Ioan Păun, care a fost consul în China, cel care l-a turnat pe Năstase. Și patronul Romaqua Group este domnul acela care a mers <> în biroul lui când era președinte al Camerei Deputaților și l-a înregistrat. Dar legătura-legăturilor! Cine e principalul consilier de la Romaqua Group? Dl Ică Voinea, care stătea lângă Dăncilă, care au influențat-o să se rupă de Dragnea și să câștige, cică , la alegerile prezidențiale. Același care a facut lobby puternic la guvern sa treaca legea apelor minerale.

În această combinație apar multe nume de oameni din SIE. Ce s-a băut la nunta dlui Simion? Bere de la una din fabricile Romaqua Group, unde director este Ioan Păun, fost general SIE. A apărut și alături de dl Băsescu, când era cu Moldova. (…) Tot din această fundatie a fost platit si membrul din Phoenix. E o legatura și cu dl Cumpănașu, si el angajat de acest Romaqua Group”, a comentat Anca Alexandrescu, la Culisele statului paralel.

Eugen Popescu, „alchimistul de la Hurmuzachi”

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit ilegalitățile comise într-un ciclu de articole intitulate „Alchimistul de la Hurmuzachi. Obținerea ilegală a unei diplome de studii este infracțiune, la fel și folosirea ei pentru a accede într-o funcție publică. Or, nimeni din Ministerul Educației și nici din Ministerul pentru Românii de Pretutindeni nu a sesizat Parchetul cu privire la suspiciunea producerii unei infracțiuni.

Oficial, Eugen Popescu folosește diploma de studii superioare de la Universitatea din Oradea, pe care o puteți vedea mai jos:

Diploma a fost obținută însă doar prin susținerea unui examen de licență după ce Universitatea din Oradea i-a echivalat studiile la un „colegiu de medicină tradiționalistă” din Canada, provincia Quebec. Colegiul nu este recunoscut însă ca instituție de învățământ superior în Canada! Vedeți diploma mai jos:

Așa cum menționam mai sus colegiul de medicină tradiționalistă absolvit de Eugen Popescu nu este nici măcar recunoscut ca instituție de studii superioare, fapt înscris chiar pe pagina de Internet a acesteia: „Educația oferită de Colegiu este certificată de către Departamentul Dezvoltării Resurselor Umane drept formare profesională (…) nu reprezintă o recunoaștere la nivel legal din partea Departamentului de Educație sau din partea Biroului Profesiilor din Québec”.

Dominique Désormeaux, directorul de comunicare al Ministerului Educatiei din Canada, a confirmat oficial pentru Cetățeanul că nicio instituție de medicină tradiționalistă nu este recunoscută de minister:

Diplome de studii ilegale
Dominique Désormeaux, directorul de comunicare al Ministerului Educatiei din Canada, confirmă că nicio instituție de medicină tradiționalistă nu este recunoscută de minister

Admitere ilegală la Colegiul Național de Apărare

La fel ca deja celebrul Constantin Cumpănașu Eugen Popescu a căpătat, ulterior, funcții și demnități înalte în aparatul de stat român, ba a mai și ajuns să predea cursuri la Colegiul de Apărare, pe care l-a absolvit după cum veți vedea, ilegal.

Potrivit legislației, Colegiul Naţional de Apărare organizează şi desfăşoară, în baza solicitărilor şi nevoilor de instruire ale Ministerului Apărării Naţionale, studii post-universitare! Or în decembrie 1999, când Eugen Popescu a fost admis pentru cursurile post-universitare pe care le-a urmat între ianuarie și iulie 2000, Eugen Popescu nu avea pe atunci nici măcar diploma obținută ilegal de la Universitatea din Oradea!

Mai jos puteți vedea (stânga) diploma ilegală de studii de la Colegiul Național de Apărare, deoarece studiile au avut loc între ianuarie și iulie 2000, când Popescu nu avea diploma de licență (dreapta), pe care a obținut-o (și aceea ilegal!) abia în iulie 2000!

Citește și Diplome de studii ilegale. Eugen Popescu, „alchimistul” de la Hurmuzachi.

diplome ilegale

Se vede clar că Eugen Popescu a absolvit cursurile postuniversitare ale Colegiului Național de Apărare, după care și-a obținut și diploma de licență!

Într-un răspuns adresat ziarului „Cetățeanul”, în care explica modul în care și-a obținut diploma de licență, Eugen Popescu s-a dat de gol fără să vrea: în 1999, atunci când a fost admis la Colegiul Național de Apărare, NU avea studii superioare recunoscute de statul român.

„Precizez că în anul 1999 am fost angajat ca referent (funcție fără studii superioare) la Secretariatul General al Guvernului, iar în anul 2000, după obținerea diplomei de licență (prin echivalare ilegală de studii n.r.), am fost încadrat, în cadrul aceleiași structuri, pe funcția de expert (funcție care necesita studii superioare)”, a explicat Popescu.

Dacă nu avea studii superioare recunoscute cum a putut fi înscris la cursuri post-universitare?

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here