Boloș a scăpat porumbelul! Nu ne lasă comisarii sovietici de la Bruxelles…

Roland Cătălin Pena

Într-o declarație de câteva minute, făcută în fața presei duminică seara, după discuțiile cu reprezentanți ai fermierilor și transportatorilor care protestează,  ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, s-a referit de cel puțin de 12 ori la „Comisia Europeană”. S-ar putea s-o fi făcut de mai multe ori, dar atât am reușit eu să număr.

Pe scurt, Boloș, care e ministru în Guvernul României și nu comisar european, a recunoscut că Bucureștiul nu mai e în stare să ia vreo măsură fără aprobarea conțopiștilor de la Bruxelles.

Citește și Guvernul și PNRR, două pericole mortale pentru România

Este cea mai clară și sinceră recunoaștere din partea unui demnitar autohton că statul român și-a transferat aproape întrega suveranitate către Comisia Europeană.

Efectele le vedem toți astăzi și, dacă nu luăm urgent măsuri, le vom vedea multiplicate mâine, poimâine, răspoimâine…!

Comisarii europeni sunt noii comisari sovietici care au distrus România după 1944.

Ca și omologii lor veniți cu Armata Roșie pe la noi în Al Doilea Război Mondial, bruxellezii și-au găsit destule cozi de topor printre români.

Cea mai la vedere este la Cotroceni! Restul se rânduiesc la guvernare și ne supraveghează din ONG-uri.

Comisia Europeană s-a transformat, pas cu pas, în ceva odios. Uitați-vă în câte țări membre UE oamenii se ridică împotriva măsurilor aberante impuse de comisarii de la Bruxelles.

„UE este vechiul model sovietic prezentat sub veşmânt vestic

Primul care a spus cu glas tare că Uniunea Europeană este noua URSS a fost dizidentul sovietic Vladimir Bukovski… Și dacă nici el, cu 12 ani petrecuți în gulag, nu se pricepe:

„Mi se pare de neînţeles că, după ce tocmai a fost înmormântat un monstru, Uniunea Sovietică, un altul remarcabil de similar, Uniunea europeană, este construit.

Ce este cu exactitate Uniunea Europeană? Poate prin a examina Rusia Sovietică putem obţine răspunsul. Uniunea Sovietică era guvernată de 15 oameni care nu erau aleşi, care se desemnau reciproc şi nu răspundeau în faţa nimănui. Uniunea Europeană este guvernată de 20 de oameni care se numesc reciproc, se întâlnesc în secret şi care nu răspund în faţa nimănui şi pe care nu-i putem demite din funcţii. S-ar putea spune că UE are un parlament ales. Păi şi Uniunea Sovietică avea un parlament al său, Sovietul Suprem. Se aplică aceaşi ştampilă ca pentru Sovietul Suprem, iar timpul la microfon e limitat pe grup ajungând cam la 1 minut pentru fiecare europarlamentar.

În UE sunt sute de mii de eurocraţi cu salarii imense şi mulţi servitori, bonusuri şi privilegii, imunitate pe viaţă pentru orice fel de persecuţie, care este pur şi simplu dusă de la o poziţie la alta indiferent de ceea ce au făcut sau nu au reuşit să facă. Nu este asta exact ceea ce făcea regimul sovietic? (…)

Ni s-a spus că scopul Uniunii Sovietice a fost să creeze o nouă entitate istorică, poporul sovietic, şi că noi trebuie să ne uităm naţionalitatea, tradiţiile etnice, obiceiurile noastre. Aceleaşi lucruri par să fie adevărate pentru Uniunea europeană. Ei nu doresc ca voi să fiţi britanici sau francezi, ei vor ca voi toţi să fiţi o nouă entitate istorică, europeni, să vă suprimaţi toate sentimentele naţionale, şi să trăiţi ca o comunitate multinaţională. După 73 de ani, acelaşi sistem în Uniunea Sovietică a rezultat în mai multe conflicte etnice decât oriunde în lume.

În Uniunea Sovietică unul dintre scopurile principale a fost distrugerea statului naţional. Şi asta este exact ceea ce observăm în Uniunea europeană astăzi. Bruxelles-ul vrea să absoarbă statele naţiune astfel încât naţiunile să înceteze să existe (…).

În Uniunea Sovietică am avut Gulagul. Eu cred că avem un Gulag şi în Uniunea europeană. Un Gulag intelectual care este cunoscut drept corectitudinea politică. Când cineva încearcă să spună ce gândeşte, în chestiuni de rasă sau sex, sau dacă ideile sale sunt diferite de cele aprobate, va fi ostracizat. Acesta este începutul Gulagului, începutul pierderii libertăţii tale!

În Uniunea Sovietică ne-au spus că avem nevoie de un stat federal pentru a evita războiul. În Uniunea europeană îţi spun exact acelaşi lucru. Pe scurt, aceeaşi ideologie, UE este vechiul model sovietic prezentat sub veşmânt vestic”.

Ce a spus Boloș duminică:

„Aşa cum am precizat şi protestatarilor, zona aceasta de revendicări care ţine de decizia Comisiei Europene, cu toate că noi înţelegem şi suntem de acord trebuie prezentate Comisiei Europene pentru ca decizia să fie una care nu se întoarce împotriva dumnealor. Noi am precizat că orice jalon şi orice măsură care ţine de angajamentele cu Comisia Europeană, chiar dacă, să zicem, mâine Guvernul României s-ar angaja şi ar lua-o, ar însemna o întoarcere împotriva dumnealor. Pentru că suntem în situaţia în care Comisia Europeană are toate argumentele necesare pentru suspendarea fondurilor şi măsurile care ţin de fondurile europene. De aceea am socotit de cuviinţă să fim foarte prudenţi în analiza acestor revendicări şi să nu-i punem în dificultatea în care, spre exemplu, subvenţiile prin plăţile directe care se fac din fondurile europene în valoare de 13 miliarde de euro ar fi periclitate (…).

„Aceste tipuri de revendicări, indiferent cât se continuă protestul, ţin de angajamente cu Comisia Europeană. Noi am spus că le preluăm într-un memorandum pe care îl vom discuta cu Comisia Europeană, dar, ştim bine, ştim cu toţii că aceste tipuri de angajamente şi aceste tipuri de măsuri, dacă le-am lua, s-ar întoarce măsura împotriva dumnealor, dacă, să zicem, mergem mai departe şi discutăm cu Comisia Europeană, nu ştiu în ce măsură vom găsi o soluţie, dar este de bun simţ pentru noi ca să prezentăm aceste măsuri Comisiei Europene (…)

Spre exemplu, cu toată preţuirea şi cu toată înţelegerea de care dăm dovadă, sunt şi tipuri de măsuri care pot să conducă la încurajarea evaziunii fiscale. Noi trebuie să ştim că avem aceste măsuri, cum sunt cele cu e-Factura, cu e-Transport, cu e-Sigiliu, care sunt adoptate prin decizie a Comisiei Europene, care facilitează României să aplice aceste tipuri de măsuri, dar nu în orice condiţii, pentru că de la Comisia Europeană vin banii şi nu vin niciun euro, nici doi euro, vin zeci de miliarde de euro. Iar condiţiile pe care noi trebuie să le respectăm sunt sfinte, altfel punem în pericol atât interesul dumnealor. Nu cred că şi-ar dori să piardă România şi dumnealor în mod direct, fondurile europene, cum nici noi, banii europeni pentru investiţiile preţioase pe care le avem în infrastructură, în modernizarea de şcoli”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

„Deci este nepotrivit şi nefiresc acum, când Comisia Europeană ne monitorizează în mod direct, noi să adoptăm măsuri care sunt de natură să încurajeze evaziunea fiscală. Ar fi un vot de blam pe care îl dăm noi şi pe care ni-l dăm noi în faţa Comisiei Europene. Trebuie să înţelegem acest lucru, că România este angajată pe calea combaterii evaziunii fiscale (…)”.

Dacă așa stă treaba, de ce mai plătim președinte, guvern, agenții, autorități, curți constituționale etc.?

N-ar fi mai ieftin un domnitor de tip fanariot trimis de la Bruxelles ca să ne jupoaie?

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.