miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalFOTO EXCLUSIV Blocul Operator Central al Spitalului Universitar se dezintegrează

FOTO EXCLUSIV Blocul Operator Central al Spitalului Universitar se dezintegrează

-

La nici 6 luni de când Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, a inaugurat Blocul Operator Central al Spitalului Universitar din București, cu care se lăuda și ministrul Sorina Pintea și premierul Viorica Dăncilă, edificiul a început să se dezintegreze.

Ziarul Cetățeanul prezintă în exclusivitate imagini cu problemele apărute la cel mai scump bloc operator al unui spital din România.

Plafonul blocului operator al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) s-a desprins în mai multe locuri, iar atunci când plouă, în tavan apar infiltrații, semn că sunt fisuri în planșeu. Mai mult, chiar și un perete vertical a început să se onduleze.

Probleme similara au mai fost raportate și în ianuarie 2020, când tavanul uneia dintre sălile de operații a început să se dezmembreze, iar aparatura medicală de sute de mii de euro a fost mutată în alte săli.

Vibrațiile de la Heliport afectează Blocul Operator Central

Cauza ar putea fi heliportul amplasat chiar pe Blocul Operator Central. Vibrațiile produse la aterizarea și decolarea elicopterelor au mai fost semnalate și în trecut de medici, dar nimeni nu i-a luat în seamă.

Specialiștii spun că nu au fost luate în calcul toate riscurile și că Autoritatea Aeronautică ar fi trebuit să cântărească atent situația.

În seara zilei de 13 noiembrie 2019, exercițiul de aterizare a unui elicopter pe noul heliport al SUUB a cauzat haos în spital.

Cadrele medicale, dar și studenții care au cursuri în amfiteatrul spitalului, s-au plâns că vibrațiile cauzate de rotorul portant al elicopterului au fost înspăimântătoare. Au începur să vibreze băncile și podelele, iar studenții s-au speriat și au fugit, spun sursele Cetățeanul.

CITEȘTE ȘI: Bombonica 2 la Spitalul Universitar. Sorin Oprescu și-a pontat fictiv secretara ca asistentă medicală

Blocul operator central, aparatură scumpă și inutilă

Atât Blocul Operator Central, cât și heliportul sunt „realizările” managerei Adriana Nica, demisă la sfârșitul lunii aprilie 2020 de către ministrul Sănătății Nelu Tătaru, pentru nereguli în activitate.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Nelu Tătaru a dat-o pe mâna Parchetului pe Adriana Nica, șefa de la Spitalul Universitar

Blocul operator central al Spitalului Universitar a fost repus în funcțiune în decembrie 2019, după ce timp de 13 ani  a fost închis pentru renovare.

Cele 71 de milioane de lei alocate prin hotărâre de guvern, este un record în România, o adevărată risipă de bani publici, pentru că, spun specialiștii, o parte din aparatură nu se justifică.

Este o sumă de cinci ori mai mare decât se ceruseră în 2016 pentru aceeași investiție și dublu față de cât estimase managerul Adriana Nica în 2017.

Pentru un bloc operator similar, cu 11 săli de operație, la Brăila s-au cheltuit 10,95 milioane de lei, de 6 (șase) ori mai puțini bani.

Cele 11 săli ale Blocului Operator Central de la SUUB sunt specializate în chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, ortopedie-protezare, chirurgie robotică şi politraumă şi săli generale – 2 săli de urgenţă din care una de politraumă şi 4 săli de chirurgie generală, ginecologie, chirurgie toracică, ORL, chirurgie plastică şi reparatorie, aceste săli dublând, practic, capacitatea operatorie a spitalului.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Sorin Oprescu, nu mai este șef de secție la Spitalul Universitar. Reacția rușinoasă a chirurgului

Heliportul sponsorizat de Maxbet, pariul necâștigător al Adrianei Nica

Blocul Operator Central, Noul heliport
Adriana Nica a inaugurat al doilea heliport de la Spitalul Universitar. Primul a fost un eșec

Noul heliport al Spitalului Universitar a fost inaugurat tot în decembrie 2019. Anterior,  în mandatul de manager al lui Sorin Oprescu, partenerul de viață al Adrianei Nica, o investiție similară a ajuns… parcare.

Construcția, realizată pe Blocul Operator Central al  SUUB, a costat circa un milion de euro, finanțare obținută de la operatorul de pariuri Maxbet.

Heliportul are toate șansele să fie un pariu necâștigător al Adrianei Nica, din cauza problemelor cauzate de vibrațiile nepermis de mari.

CITEȘTE ȘI: Fosta șefă de la Universitar, Adriana Nica, testări Covid la negru pentru VIP-urile din Ministerul Sănătății

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ordin de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii: Camera Deputaţilor a VOTAT!

0
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că a fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, având în vedere scandalurile pe care mai multe...