duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalEXCLUSIV Nelu Tătaru a dat-o pe mâna Parchetului pe Adriana Nica, șefa...

EXCLUSIV Nelu Tătaru a dat-o pe mâna Parchetului pe Adriana Nica, șefa de la Spitalul Universitar

-

Ministerul Sănătății le-a dat pe mâna procurorilor pe Adriana Nica, ex-manager al Spitalului Universitar de Urgență București, și pe Georgeta Bumbac, ex-secretar general la Ministerul Sănătății. Cele două sunt acuzate de Ministerul Sănătății că au încălcat grav normele de sănătate publică privind protecția anti-Covid.

Articol realizat de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Ministerul Sănătății a confirmat dezvăluirile făcute de ziarul Cetățeanul despre cum au fost testați anti-covid, ilegal și pe pile, înalți funcționari din minister.

CITEȘTE ARTICOLUL AICI: Fosta șefă de la Universitar, Adriana Nica, testări Covid la negru pentru VIP-urile din Ministerul Sănătății

VEZI DOCUMENTUL OFICIAL DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII LA SFÂRȘITUL ACESTUI ARTICOL

Când ești șef la Sănătate, ești tare, nu mai treci pe la triaj

Pe 30 martie 2020, secretarul general al Ministerului Sănătății Georgeta Bumbac a intrat în Spitalul Universitar pe intrarea de protocol și s-a dus întins la Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), condusă de prietena sa Adriana Nica, pentru a-și face ilegal testarea pentru Covid-19.

„Georgeta Bumbac nu a fost supusă triajului epidemiologic la intrarea în unitatea sanitară, întrucât nu s-a prezentat în UPU (n.r. Unitatea de Primiri Urgențe) pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, ci accesul în spital a avut loc prin intrarea de protocol, astfel eludând procedurile medicale de triaj” a confirmat Ministerul Sănătății pentru ziarul Cetățeanul.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Dezastrul de la Universitar! #coronavirus Cum s-a infectat spitalul din vina echipei managerului Nica

Adriana Nica a primit-o pe Bumbac în haine de stradă la ATI, zonă de înalt risc medical

Recoltarea de probe pentru testare a fost făcută într-o manieră penală, chiar în biroul de la ATI (Anestezie Terapie Intensivă) al managerului Adriana Nica, suspendată din funcție cu doar trei zile înainte.

Adriana Nica
Adriana Nica FOTO Cancan

În plin focar de coronavirus, Adriana Nica a primit-o pe Georgeta Bumbac în secția ATI, îmbrăcată în haine de stradă, într-o zonă de înalt risc medical!, fără  să-i pese că pune în pericol viața pacienților din secție, dar și a personalului medical.

Bumbac Georgeta a parcurs traseul până în Secţia de Terapie Intensivă fără a purta echipament de protecţie adecvat, iar accesul în cadrul Secţiei de Terapie Intensivă, în biroul doamnei Adriana Nica – şef secţie ATI s-a realizat tot fără echipamentul adecvat de protecţie.

În aceste condiţii putea fi pusă în pericol sănătatea pacienţilor şi a cadrelor medicale din cadrul unităţii sanitare, şi cu atât mai mult din cadrul Secţiei de Terapie Intensivă, în contextul în care specificul pacienţilor de pe terapie intensivă este unul critic prin definiţie”, precizează, oficial, Ministerul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Rujuri cu Covid la Spitalul Universitar

Adriana Nica, manager deasupra legii

Șefa UPU, Silvia Nica (simplă coincidență de nume cu managerul suspendat al SUUB), nu a avizat această operațiune. Ea a fost doar convocată în biroul Adrianei Nica, unde i s-a dat cartea de identitate a Georgetei Bumbac și i s-a spus să întocmească o foaie, ca și cum directoarea din minister s-ar fi prezentat în persoană la Unitatea de Primiri Urgențe. Toate acestea s-au întâmplat după izbucnirea focarelor de coronavirus în Spitalul Universitar!

„Maniera în care s-a făcut testarea pentru VIP-ul din Ministerul Sănătății spune totul despre cum s-a închis jumătate de spital după infecția cu coronavirus, în mandatul de manager al Adrianei Nica”, ne-au spus surse din spital.

Adriana Nica a fost demisă de ministrul Sănătății.

13 articole de lege încălcate de Nica și Bumbac

Adriana Nica
VIP-ul Ministerului Sănătății Georgeta Bumbac (stânga) a fost testată peste rând și ilegal pentru Covid-19 în biroul Adrianei Nica

Ministerul Sănătății confirmă grava încălcare a legii. Nu mai puțin de 13 articole de lege au fost batjocorite de tandemul Adriana Nica – Georgeta Bumbac: „Acordarea asistenţei medicale de urgenţă s-a realizat cu încălcarea art. 44, art. 48, art. 49, art. 51, art. 55, art. 56, art. 57, art. 62, art. 64, art. 65, art. 66, art. 67, art. 75 şi ANEXA 2 Responsabilităţi, atribuţii şi obligaţii din 0.M.S. nr. 1706102.10.2007 privind conducerea şi organizarea unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor.

Ministerul Sănătății ne-a comunicat că a trimis aceste constatării la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a se verifica încadrarea penală a faptelor comise de Adriana Nica și Georgeta Bumbac.

Adriana Nica și Georgeta Bumbac au refuzat să dea explicații

Am solicitat în mod repetat și insistent directoarei Georgeta Bumbac să ne comunice dacă testarea a fost făcută cu respectarea prevederilor legale, dacă atunci când a intrat în Secția ATI a purtat echipament de protecție și dacă Adriana Nica a intervenit pentru a fi testată. Întrebări similare au fost adresate și Adrianei Nica.

Adriana Nica
Georgeta Bumbac nu a putut să explice situația

Atât Georgeta Bumbac, cât și fosta manageră a SUUB au refuzat să răspundă la întrebări.

În acest timp, Adriana Nica a afirmat public că e victima unor conspirații.

Nica a mai pretins, într-un interviu acordat unei alte publicații că a răspuns tuturor solicitărilor de presă!?!, pentru că nu ar avea nimic de ascuns.

Adriana Nica
Ministerul Sănătății a anunțat că le-a dat pe mâna parchetului pe Adriana Nica și Georgeta Bumbac

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...