A murit președintele Parlamentului European, David Sassoli

David Sassoli FOTO: Wikimedia Commons/Parlamentul European
David Sassoli FOTO: Wikimedia Commons/Parlamentul European

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la vârsta de 65 de ani, din cauza unei disfuncții a sistemului imunitar, potrivit Corriere Della Sera

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a stins din viață la 1.15 a.m., pe 11 ianuarie, la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat”, a scris purtătorul de cuvânt al său, Roberto Cuillo, pe Twitter.

În septembrie 2021, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie. Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a putut îndeplini atribuţiile.

Fost jurnalist şi prezentator de ştiri TV în Italia, David Sassoli a fost ales pentru prima dată europarlamentar în 2009. El a devenit preşedinte al Parlamentului European în 2019, în cadrul unui acord mai amplu între cele mai mari familii politice europene cu privire la funcţiile de top din principalele instituţii ale Uniunii Europene.

David Sassoli a fost ales la finalul a două runde de vot, după ce favoritul Manfred Weber s-a retras din cursă. Alegerea noului preşedinte al Parlamentului European urmează să aibă loc în ianuarie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here