Premierul Orban spune că nu sunt bani suficienţi pe programele de sănătate

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban susţine că nu există în buget sumele necesare până la finalul acestui an nici pentru finanţarea programelor de sănătate și nici pentru salarii. Situația este aceeași și la bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„Cert este că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei” a afirmat Ludovic Orban joi dimineaţă, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Sănătăţii de către Victor Costache, potrivit News.ro.

Premierul spune că taxa de clawback este „un inhibitor al dezvoltării pieţei”.

„Taxa clawback, aşa cum a fost gândită, a devenit cel mai mare inhibitor pentru dezvoltarea pieţei de medicamente (….) pentru că a ajuns la 26 – 27 la sută din cauza faptului că au crescut costurile pentru medicamentele compensate şi gratuite în condiţiile în care a fost menţinută aceeaşi anvelopă bugetară” a declarat Orban.

Victor Costache îi cere bani lui Orban pentru sănătate

Și ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că o prioritate pentru el în acest mandat va fi rectificarea bugetară pozitivă.

„O prioritate este de a găsi imediat o soluție pentru o rectificare bugetară pozitivă. Mă voi lupta…”, a spus Victor Costache, la preluarea mandatului.

.„Întotdeauna ne vom lupta pentru mai mulți bani în sănătate. Sărăcia este greu de manageriat, dar odată ce avem un buget suficient vom putea avea pretenții și mai mari”, a adăugat ministrul Sănătății”, i-a răspuns premierul Orban.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.