duminică, mai 26, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăLa nuntă, botez sau restaurant, doar VACCINAT sau trecut prin boală! Testele...

La nuntă, botez sau restaurant, doar VACCINAT sau trecut prin boală! Testele nu mai sunt luate în seamă

-

Florin Cîțu a anunțat, joi seara, că, la nivelul CNSU, s-a luat decizia ca persoanele care au teste negative să nu mai aibă parte de aceleași beneficii precum cele vaccinate sau trecute prin boală.

Premierul a explicat că cei care sunt testați pot face boala și pot ajunge în stare gravă, la ATI.

”Cei testați pot ajunge la ATI. Este o decizie de management al riscului.”, a spus Florin Cîțu la TVR 1.

În această situație, persoanele care vor să meargă la restaurante, cinema, nunți sau baruri și au un test RT-PCR negativ nu mai au acces.

Carantina de weekend

Magazinele se vor închide la ora 22.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică dacă incidența Covid-19 în localitate depășește pragul de 6 la mia de locuitori și tot la aceeași oră și în restul săptămânii dacă rata de infectare în localitate este mai mare de 7,5 la mie, a decis joi seară Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). După ora 22.00 pot activa doar operatorii economici care efectuează livrări la domiciliu.

CITEŞTE ŞI: Masca ar putea redeveni obligatorie și în spațiul liber! Anunțul lui Raed Arafat

„Art.6 – Se propune ca programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, să se desfășoare doar în intervalul orar 5.00-22.00. În intervalul orar 22.00-5.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu”. – se arată în decizia CNSU.

Cu o săptămână în urmă, Guvernul ridicase pragul de la 4 la 6 la mie, prag de la care se instituia carantina de weekend. Anterior acestei modificări, legea prevedea că, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-5:00.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...