Un fost șef SIE acuză USR: Dacă tot consideră că fostele cadre ale „serviciilor secrete” sunt sursa răului, de ce nu desființează ei serviciile astea?

Generalul Silviu Predoiu, fost șef al SIE, denunță discriminarea la care sunt supuși ofițerii servicilor secrete de către USR. În baza unei decizii a conducerii partidului, aceștia au fost excluși din USR PLUS.

Generalul Silviu Predoiu a comentat o decizie a conducerii USR în baza căreia au fost excluși din partid ofițerii în rezervă care au făcut parte din structurile serviciilor secrete. Într-o postare pe Facebook, fostul general SIE acuză „bătaia de joc” la care sunt supuși ofițerii acestor structuri de către un partid care pretinde că „luptă împotriva discriminării„.

CITEȘTE ȘI: USR ia la mișto PNL: Se dau zmei! Ar trebui emis cod galben de declarații aiuritoare

Fostul general își ilustrează postarea cu un fragment din statutul USR care prevede că foștii ofițeri ai structurilor informative nu sunt acceptați în partid. În opinia sa, chiar dacă nu este nici o pierdere pentru rezerviștii structurilor de informații, în acest caz este vorba despre discriminare.


Ce scrie generalul

„O „veste bună” de la partidul care pretinde că luptă împotriva discriminării pe orice criterii, fie ele de sex, gen, vârstă, religie și ce o mai rămâne, mai puțin însă, după cum vedem, pe cele profesionale: „Biroul Naţional al USR PLUS a luat, vineri, o decizie istorică: au fost excluşi din partid toţi rezerviştii din structurile de securitate națională”

Este adevărat, suntem asigurați de Sergiu Hossu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, că această decizie a Biroului Naţional al USR PLUS are la bază statutul USR care „prevede că e interzisă adeziunea foştilor ofiţeri din serviciile de securitate naţională, fie că vorbim de SRI, SIPI, SIE şi altele. Această interdicţie apare în formularul de adeziune la USR”.

Atenție, nu este vorba despre foști ofițeri sau colaboratori ai Securității, cum ar putea părea la o primă privire ci de cei care, după 1990 au activat, poate chiar și numai pentru câteva luni, într-o structură de informații a României democratice, stat membru NATO și UE!!

Inițial am avut îndoieli că așa ceva ar putea să apară în documente oficiale ale unui partid în Romania anului 2021, dar ….. le-am găsit. Da, așa este, poate fi acceptată în USR orice persoana a cărei „integritate morală nu poate fi pusă la îndoială” și care are o reputație „ce nu poate prejudicia prestigiul si imaginea USR”. În mod evident însă, în opinia USR-istă, nu se încadrează în această categorie nicio persoană decât dacă „nu a făcut sau nu face parte din cadrele unui serviciu secret din România sau din străinătate”(!!).

Criteriul de selecție

Deci pentru „politicienii USR” un tânăr, chiar și născut după 1990, absolvent de învățământ superior, trecut printr-un proces riguros de selecție, care a jurat să-și apere țara „chiar și cu prețul vieții” ca ofițer operativ, analist, finanțist, specialist IT sau poate cadru medical în oricare dintre serviciile de informații române, poate doar pentru o zi, poate pentru o lună, un an sau mai mulți, prezintă același risc de compromitere pentru un partid din coalitia ce conduce astăzi România ca și un cadru al unui serviciu de informații străin, ostil sau aliat, nici nu mai contează.

O fi dreptul lor să-și selecteze membrii pe ce criterii doresc, la fel cum nu cred că este nicio pierdere pentru vreun rezervist că Barna, Năsui, Drulă, Bulai & comp nu-l acceptă în partid. Ce nu înțeleg eu este altceva – dacă tot consideră că fostele cadre ale „serviciilor secrete” sunt sursa răului și dacă tot sunt la putere, de ce nu desființează ei serviciile astea, pentru că nu poți să-ți bați joc la nesfârșit de o categorie profesională, făcând-o mereu țapul ispășitor pentru incompetența ta.

P.S. As vrea să știu și eu formula magică prin care USR îi identifică pe cei care fac sau au făcut parte dintr-un serviciu secret străin. Nu de alta, dar mă gândesc că am muncit aiurea o viață în contraspionaj”, a scris generalul Predoiu pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.