vineri, iulie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăȘoferii care nu-și plătesc amenzile în termen de două luni riscă să...

Șoferii care nu-și plătesc amenzile în termen de două luni riscă să rămână fără permis de conducere

-

Șoferii care nu-și plătesc amenzile în termen de două luni ar putea rămâne fără permis de conducere. Este sancţiunea  propusă într-un proiect de lege, de unii parlamentari PNL.

Inițiatorii spun că foarte mulţi români nu plătesc amenzile, lucru care afectează  bugetele locale.

Propunerea este în prezent în dezbatere la Senat. Ea prevede ca şoferii care nu îşi plătesc amenzile de circulaţie în decurs de două luni să rămână fără permis de conducere. Permisul le va fi însă restituit  după achitarea amenzii, indiferent de sumă. Părerile șoferilor sunt diferite.

„Permisul e permis, amenda e amendă. Am greşit, plătesc, dacă am greşit pentru luarea permisului, dau şi permisul. Dacă nu, plătesc numai amenda. Nu, nu, nu mi-ar conveni.” , a declarat un șofer.

  „Da, ar fi corect şi normal să se plătească, pentru că nu e normal ca eu, care le plătesc şi nu am nici o problemă, iar altul care nu plăteşte de ani de zile nici o amendă. Şi e cu mine în trafic şi poate să facă în continuare aceleaşi rele.”, a spus alt șofer

  În tări cum ar fi Austria, Franţa sau Belgia există o astfel de lege, susţîn iniţiatorii proiectului, potrivit stirileprotv.ro.

„Proiectul de lege vine cu o sancţiune destul de dură pentru cei care nu îşi achită amenzile în sensul că, dacă în termen de 60 de zile acest lucru nu se întâmplă, li se ridică dreptul de a conduce autovehiculul prin ridicarea dreptului de a conduce.”, a declarat Florin Roman, deputat, inițiatorul legii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...