Profesor, despre începutul școlii: Suntem la fel de nepregătiți cum eram în martie. Tabletele nu au ajuns la elevi

Sursa, foto: Banul botosanean
Sursa, foto: Banul botosanean

Peste o lună și jumătate ar trebui să înceapă școală, dar nimeni nu știe în ce condiții. Profesorul Cristina Tunegaru atrage atenția că mai sunt 5 săptămâni până începe școala și nicio tabletă nu a ajuns la elevi.

Suntem la fel de nepregătiți cum eram în martie 

”Suntem la fel de nepregătiți cum eram în martie ”, spune profesoara. Potrivit acesteia, nici profesorii nu au fost pregătiți pentru competențe digitale, așa cum anunța ministrul Anisie.

Dacă s-ar rezolva ceva (pentru școala în mediul rural – n.red), ar trebui să înceapă astăzi rezolvarea. Să nu mai amânăm. Să căutăm scenarii și să venim cu pretextul acesta al analizei continue.

Am suspendat școala din martie. Au trecut cinci luni. Realitățile școlii rurale le știm de ani de zile .Cu toate acestea, între timp nu s-a schimbat nimic. În continuare sunt primari care investesc foarte puțin în infrastructura școlară locală. Unii deloc. Ceea ce este îngrijorător și rușinos, a spus profesoara.

 Ea spune că  ar vrea să puncteze două lucruri care crede că trebuie menționate.

„Nicio tabletă nu a ajuns pe mâinile copiilor până acum”

În această perioadă, care cred că a fost una de analiză, și înțeleg că Guvernul s-a preocupat foarte mult să analizeze situația din teren, nu s-a investit deloc în ceea ce înseamnă infrastructură. Adicăîn sensul în care să punem în mâinile elevilor aceste tablete sau laptopuri. Înțeleg că ministerul a promis un număr de 225.000 de tablete. Dar vorbim despre 900.000 de copii care nu au mijloace tehnice. Ce facem cu diferența aceasta? Nicio tabletă nu a ajuns pe mâinile copiilor până acum. Mai sunt 5 săptămâni și începe școala și încă nu le-am distribuit elevilor aceste tablete, potrivit digi24.ro.

Pe de altă parte, avem nevoie de profesori formați. Am tot auzit dinspre Guvern, chiar și doamna ministru Anisie vorbea despre formarea profesorilor care ar fi trebuit să se întâmple undeva în această vară. Ei bine, nu s-a format niciun profesor în sensul dobândirii competențelor digitale.

Suntem la fel de nepregătiți cum eram în martie, atunci când am suspendat școlile, a spus profesoara.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here