Cristian Rizea, tot mai aproape de Beciul Domnesc. Comisia juridică a Camerei a dat aviz pentru reţinere

Cristian Rizea

Cristian Rizea

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat luni cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea, cel care până de curând era candidatul partidului la Primăria Sectorului 5.

„Cu privire la reținere au fost 13 voturi pentru, trei împotrivă și trei abțineri. Cu privire la arestarea preventivă a domnului Rizea au fost 11 voturi pentru, trei împotrivă și cinci abțineri”, a declarat vicepreședintele Comisiei juridice Ciprian Nica.

Deputatul PSD Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor. Plenul Camerei Deputaților este cel care va decide în final, prin vot, dacă cererea DNA este aprobată sau nu.

Înainte de a se pronunţa Comisia Juridică, Cristian Rizea declara că dosarul său are o singură probă și anume un martor care și-a schimbat declarațiile după ce „a ajuns în închisoare și și-a negociat libertatea”. „Am prezentat un punct de vedere al avocatului meu, domnul Alexandru Chiciu, am expus declarația pe care am avut-o în fața colegilor mei deputați și am răspuns ulterior la întrebările pe care un coleg mi le-a adresat. Pot să vă spun doar atât: acest dosar are o singură probă. În această speță a mai existat un proces, acum cinci ani de zile, în 2011, când l-am câștigat în fața Agenției Naționale de Integritate. Repet, cu același obiect, cu aceeași sumă de bani, iar acel martor care atunci în 2011 a declarat cu mâna pe Biblie în fața unui judecător într-un fel, astăzi, la cinci ani de zile, are o declarație total schimbată, pentru că în acești cinci ani de zile a comis anumite ilegalități, a ajuns în închisoare și și-a negociat libertatea lui cu prețul libertății mele”, a declarat Cristian Rizea, la ieșirea din sala de ședințe a Comisiei juridice.

El a susținut că în spatele acestei acțiuni a DNA este faptul că și-a dorit să candideze la Primăria Sectorului 5. „Faptul că mi-am dorit să candidez la Sectorul 5 și să fac ceva pentru oamenii de acolo. Trebuia să renunț mai demult, nu am ascultat pe cine trebuia”, a spus deputatul.

Întrebat dacă este pregătit și pentru varianta arestului, Cristian Rizea a spus: „Sunt pregătit. Dacă trebuie să înfrunt asta… E un examen pentru mine, asta e viața”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here