Arafat, despre creșterea numărului de infectări: Este un semnal că situația nu este sub control

FOTO: MAI
Raed Arafat: MAI

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus din ultimele 24 de ore reprezintă un semnal că „lucrurile nu sunt sub control”, iar  situația „nu este cum ne-am dorit”, spune secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Acesta a subliniat că trebuie păstrate, în continuare, recomandările de distanțare socială pentru a nu fi luate măsuri mai dure.

„Este un semnal că situația nu este sub control, așa cum ne-am dorit noi și că trebuie să fim foarte atenți în respectarea regulilor de distanțare fizică care se solicită populației de către noi, autoritățile. Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou. Chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate și care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă și au suportat ce s-a întâmplat până acum și au suportat măsurile de restricții care au fost, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe – purtarea măștii, distanțarea, toate regulile astea de igienă pe care noi le-am făcut cunoscute”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că în România au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire,  cu mult peste media ultimei săptămâni.  În prezent, în România sunt confirmate 19.907 cazuri, din care 13.919 au fost declarate vindecate și externate.

Autoritățile atrag atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane.

Arafat: Lupta cu al doilea val de COVID-19 va fi de 10 ori mai grea. Nu trebuie să fim deloc relaxați!

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Autoritatile statului cer distantare: Vin cu un exemplu-In Rm.Valcea, strd.Matei Basarab, nr.2, Bl.A3, Sc.B, exista un mic parculet de joaca (20 m patrati), in data de 03.06.2020, orele 17:30-18:30, cred ca erau in jur de 15-20 copilasi la joaca, de regula sunt aceeasi copilasi din cele doua blocuri de langa locul de joaca.
    Relatez: a venit o mamica cu doua fetite de la alt bloc, din alta zona, a vrut sa introduca si ea cele doua fetite, i-am explicat ca nu este corect si ar fi bine sa isi ia fetitele sa mearga in zona unde locuieste, nu a vrut sa auda, cum sa ii interzic eu sa nu las fetitele sa se joace, daca eu am insistat si nu am lasat sa intre cu fetitele, a dat telefon la 112, a venit un echipaj de jandarmi, si au zis ca eu nu am dreptate, ca trebuie sa ii las sa intre, ca daca nu ma amendeaza. In concluzie „Care autoritati spun adevarul”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here