Arafat ameninţă oamenii care s-ar putea îmbolnăvi de COVID: Am putea rămâne fără medici!

sursa: Raed Arafat, Facebook

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că, pe lângă numărul mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 în al cincilea val al pandemiei, problema este legată de faptul că personalul medical începe să se îmbolnăvească.

„Problema a doua a acestui val este problema resursei umane care se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare. Canada nu degeaba a chemat medicii pozitivi înapoi, la lucru, pentru că, atunci când ţi se îmbolnăvesc zece medici, asistenţi într-o secţie, secţia asta devine inoperabilă, adică nu mai ai oameni în ea. (…) Noi astăzi am avut în unele sectoare, câte cinci de aici, cinci de acolo, care au plecat în izolare”, a afirmat Raed Arafat, luni seară, într-o emisiune la B1 Tv.

CITEŞTE ŞI: USR se ia de Arafat: Certificat verde-nu, dar revelioane cu mii de oameni-da! Virusul e doar în instituţiile de cultură?

El a arătat că este vorba despre zone din partea medicală, partea de situaţii de urgenţă, dispecerate unde „stau oamenii împreună”, iar în aceste condiţii a insistat pentru purtarea măştii de protecţie, subliniind că „riscăm, dacă se îmbolnăvesc între ei, să nu mai avem oameni în astfel de sisteme, de servicii care trebuie să asigure continuitate”.

Numărul de angajaţi izolaţi va fi uriaşă

Raed Arafat a afirmat că unele ramuri ale economiei pot fi „impactate” nu prin măsurile restrictive, ci din cauza numărului mare de angajaţi care ajung să fie izolaţi din cauza faptului că sunt contacţi ai unor persoane bolnave.

El a susţinut că „e posibil” să apară dificultăţi „în continuarea activităţilor” în unele sectoare, inclusiv în cel sanitar.

Testul PCR este cel mai sigur

„Dacă creşte numărul foarte mult, presiunea va fi pe întregul sector: va fi pe medicii de familie, va fi pe ambulatoriu (…) toate astea e un risc să ajungă să fie colmatate la diferite momente”, a mai afirmat Raed Arafat.

Medicul a subliniat că „testul PCR rămâne cel sfânt, care poate să confirme o infecţie pe varianta Omicron”, arătând că există teste antigen rapide fals negative. În acest context, medicul le-a recomandat celor care au simptome ale bolii să „stea acasă” până când fac un test PCR, pentru a evita să îi îmbolnăvească şi pe alţii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.