vineri, iulie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăLaura Hant, președinta Asociației Mihai Eminescu Viena, susținere pentru primarul Iașului: De...

Laura Hant, președinta Asociației Mihai Eminescu Viena, susținere pentru primarul Iașului: De ce îl aleg pe cel mai bun

-

Președinta Asociației Mihai Eminescu Viena, Laura Hant, și-a anunțat susținerea pentru actualul edil al Iașului. Mihai Chirica este oficialul român care a făcut posibilă aducerea la Viena a unui vlăstar din teiul lui Eminescu, de la Iași.

Adus cu mare grijă de la Iași în toamna lui 2017, cu implicarea edilului urbei, Mihai Chirica, puietul cu gene nobile a prins rădăcini viguroase la Viena, în Parcul Central – Stadtpark. De atunci, descendentul vienez al teiului lui Eminescu este o mare atracție, atât pentru turiștii români care ajung la Viena, dar și pentru vienezi, fiind un adevărat ambasador al României ân această țară.

Laura Hant, președinta Asociației Mihai Eminescu Viena, nu a uitat niciodată ajutorul venit de la singurul oficial român care s-a implicat în această acțiune și își arată susținerea pentru Mihai Chirica, într-un mesaj emoționant, adresat ieșenilor.

Laura Hant: În fața noastră se află o alegere crucială, o oportunitate de a ne modela viitorul orașului nostru drag

De fiecare dată când revin la Iași mă simt atât de  bine, atât de fericită, acea stare pe care o trăiește orice român care revine „acasă”. Pentru mine, „acasă” înseamnă a fi aici, la Iași. Îmi pun adesea întrebarea: ce miracol se produce cu mine, ce forță nebănuită mă face să revin mereu:  orașul atât de romantic, parcurile cum nu sunt multe la Viena, străzile mereu parcă altele, casele de odinioară din cartierele patriarhale, istoria nebănuit de bogată ? Și îmi răspund tot eu: toate la un loc, dar mai cu seamă oamenii, ei sunt cei care îmi produc acea stare de spirit, rezumată în doar câteva cuvinte „Bucuria de a trăi cu adevărat” ! 

Acum percep însă un alt puls al urbei mele dragi, care m-a adoptat de câțiva ani, numindu-mă „Cetățean de Onoare”, o înaltă distincție de ordin sentimental, pe care o port cu mine cu mândrie, oriunde aș fi, deși locuiesc la Viena.

Da, este vorba de alegerile locale ce vor fi în toată țara în curând. Fiindcă sunt nu doar simbolic sau formal adoptat de această splendidă așezare de oameni frumoși și buni, ci mă simt cu adevărat cetățean al „cetății culturii”, al citadelei civilizației moderne, numesc desigur Iașii, vreau să enunț o chemare sinceră, ca un apel de suflet către locuitorii acestui  minunat loc de pe Pământ, din România, din sufletul meu:

Dragi cetățeni ai Iașului,

În fața noastră se află o alegere crucială, o oportunitate de a ne modela viitorul orașului nostru drag. În această perioadă, suntem invitați să alegem liderul care ne va reprezenta, ne va conduce și ne va inspira pentru următorii patru ani. Vă invit să-l sprijiniți pe Mihai Chirica,  actualul edil al orașului, un candidat care  nu doar a promis să aducă schimbări pozitive și durabile pentru toți locuitorii Iașului, ci chiar a făcut ceea ce a promis. Este inutil oarecum să îl caracterizez eu pe acest om, fiindcă vă este cunoscut de atâția ani. Eu văd, comparativ cu ceea ce se întâmplă în Viena, următoarele calități ale celui ce vă va conduce și în următoarea perioadă: este un edil cu o viziune clară asupra dezvoltării orașului, având un program electoral logic, bine structurat, bazat pe o analiză detaliată a nevoilor orașului.

Domnia sa dorește să transforme Iașul într-un hub tehnologic și cultural, capabil să atragă investiții și talente din toată lumea. El propune dezvoltarea infrastructurii digitale, sprijinirea start-up-urilor locale și crearea de parteneriate strategice cu universitățile prestigioase din țară și din străinătate. Aceste inițiative vor asigura un mediu prosper și dinamic pentru generațiile viitoare. În al doilea rând, acesta a demonstrat experiență și competență în administrația publică, etalând abilitățile de leadership și management.

A reușit să implementeze proiecte complexe și să gestioneze bugete semnificative cu transparență și eficiență. Realizările sale anterioare ne oferă încrederea că va putea să administreze orașul nostru cu aceeași rigurozitate și dedicare. Nu pot să nu remarc însă accentul pus pe latura educației și sănătății ieșenilor, fiindcă unul dintre pilonii principali ai programului său este îmbunătățirea sistemului de educație și sănătate din Iași, propunând investiții semnificative în modernizarea școlilor și spitalelor, pentru a oferi condiții optime elevilor și pacienților. De asemenea, domnia sa își dorește să dezvolte programe de formare continuă pentru cadrele didactice și medicale, asigurând astfel o calitate superioară a serviciilor oferite.

Cât privește latura asigurării unui mediu curat și sustenabil,  pentru Iași, tot ceea ce văd eu venind de atâtea ori în acest oraș, arată elocvent grija manifestată pentru acest domeniu important. Așadar, acesta a propus și a realizat implementarea unui plan verde pentru Iași, care include extinderea spațiilor verzi, promovarea mijloacelor de transport ecologice și gestionarea eficientă a deșeurilor. Aceste măsuri vor contribui la crearea unui oraș mai curat și mai sănătos pentru toți locuitorii. În sfârșit, în ceea ce privește implicarea și transparența în actul decizional, este evident  angajamentul său pentru transparență și implicare civică, dar chemând totodată pe ieșeni să se implice activ în procesul decizional, organizând consultări publice și dezbateri deschise.

În plus, promisiunea sa de a implementa un sistem de monitorizare și raportare transparentă a activităților primăriei, astfel încât fiecare cetățean să fie informat și să poată participa activ la dezvoltarea orașului prinde viață.

În concluzie, dragi ieșeni, votul vostru este o voce puternică care contribuie la schimbarea pe care o dorim pentru acest oraș. Mihai Chirica este candidatul care a demonstrat nu doar competență și experiență, dar și o viziune clară spre viitor și un angajament ferm pentru bunăstarea comunității. Să-i acordăm încredere și să-l susținem pe acest candidat, pentru a construi împreună un viitor mai bun pentru Iași.

Să mergem la urne cu inima și mintea deschise și să alegem un lider care să vă reprezinte cu demnitate, integritate și pasiune. Spun cu toată inima: Mihai Chirica este alegerea potrivită pentru Primăria Municipiului Iași!

Cu respect și speranță,

Laura Daniela Hant

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...