luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAproape 500.000 de români au votat degeaba: Voturile au fost anulate!

Aproape 500.000 de români au votat degeaba: Voturile au fost anulate!

-

Aproape 500.000 de voturile nule au fost înregistrate la alegerile din 9 iunie. 5,1% din voturi au fost anulate în 2024, în creștere față de cifra din 2019, când doar 2,89% din voturi au fost nule.

CITEŞTE ŞI: Furtuna puternică a provocat pagube în județul Dâmbovița

La o secție de vot din străinătate, 85% dintre voturi au fost declarate nule, arată un raport publicat de Expert Forum (EFOR).Analiza a fost realizată prin prelucrarea informaţiilor parţiale publicate pe prezenta.roaep.ro pe 12 iunie pentru alegerile pentru primari şi Consilii locale şi din prima jumătate a zilei de 13 iunie pentru europarlamentare.În urma raportului, s-a constatat că numărul voturilor nule la alegerile din 9 iunie a fost „unul dintre cele mai mari” raportat la numărul de alegători care au participat la procesul electoral.

5.1% din totalul voturilor

„Din 9.440.962 de voturi exprimate, 488.261 de voturi au fost declarate nule, ceea ce înseamnă 5,1% din voturi. În 2019, numărul acestora a fost de 274.415 din 9,3 milioane de alegători, adică 2,89% din voturi. Situaţia de anul acesta este comparabilă cu cea din 2014, când 5,83% dintre voturi au fost declarate nule”, a explicat EFOR.Potrivit sursei citate, cauzele pentru care s-a înregistrat acest număr ridicat de voturi nule sunt „dificil de stabilit”, putând fi vorba fie erori de completare a procesului verbal, „dar atunci se pune întrebarea cum au fost validate aceste procese verbale de către birourile electorale de circumscripţie”, fie un vot de protest, fie pe buletinele de vot nu a fost aplicată ştampila de control a secţiei de votare, fie anularea intenţionată a unor buletine de vot.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...