Un spital modular pentru bolnavii cu COVID-19 va fi instalat la Iași. Unitatea va avea 250 de paturi, 100 dintre ele pentru ATI

Medici . Sursa foto:Pixabay.com
Medici . Sursa foto:Pixabay.com

Un spital modular cu 250 de paturi, dintre care 100 pentru Terapie Intensivă, va fi instalat, începând de astăzi, în apropiere de Iaşi, pe drumul european 585. Unitatea va avea și o zonă de cazare cu 16 paturi pentru personalul medical și va funcţiona ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

„De luni se face vama, începe descărcarea containerelor şi montarea lor de către specialiştii turci. Mă ţin de promisiunea făcută ieşenilor. Vom avea la Iaşi cel mai modern spital modular, cu 250 de paturi, 100 dintre ele pentru terapie intensivă. Totul este modern, totul este de ultimă generaţie. Acest spital este de cinci ori mai mare decât oricare dintre spitalele pe care încă le pregăteşte Guvernul. Grija mea principală este ca imediat după instalare să primim avizul de funcţionare şi spitalul să poată deservi imediat bolnavii care au nevoie de îngrijiri de specialitate”, a declarat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, potrivit Agepres.

Spitalul va fi construit din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni, care însumează aproximativ 4 kilometri, va avea triaj, Unitate de Primire a Urgenţelor şi terapie intensivă, policlinică şi zonă administrativă, depozit şi zonă de suport tehnic, radiologie, unitate de sterilizare, laboratoare de analize medicale şi bancă de sânge, depozit pentru medicamente, farmacie, saloane pentru pacienţii cu forme uşoare sau medii, saloane pentru terapie intensivă, sală de operaţie, zonă postoperatorie, spaţii pentru personalul medical, spălătorie, bucătărie, sală de mese, morgă, toalete, rezervor de apă, generator de curent, sală pentru gestionarea infrastructurii IT, staţie pentru oxigen, zonă de cazare cu 16 paturi pentru personalul medical.

Medic: „Imaginea este dramatică. (…) Când vezi un spital modular îți dai seama că începi să lucrezi in condiții de război”

Șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, medicul Florin Roșu,  spune că a văzut această unitate mobilă care urmează să fie instalată și că imaginea este dramatică.

„Imaginea este dramatică. (…) Când vezi un spital modular îți dai seama că începi să lucrezi in condiții de război. Populația României nu înțelege. Poate și noi am avut un grad de vină pentru că nu am explicat coerent metodele de preventie. Acum vedem că suntem depășiți total de situație, iar populația nu înțelege. Virusul nu ține cont nici de vârstă, nici de statul social. (…) Sigur, nu vom putea abandona lupta, dar dacă cu toții, corpul medical și societatea, voom da mână cu mână, poate vom trece această pandemie cu maia puține victime, a declarat medicul, duminică, la Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.