Modificări radicale în București. Limită de viteză de 30km/h și piste destinate exclusiv bicicliștilor și pietonilor

FOTO: surdumihail/Pixabay.com
FOTO: surdumihail/Pixabay.com

Primăria municipiului București vrea să ia măsuri pentru a reduce viteza mașinilor și pentru amenajarea pistelor pentru biciclişti. Un proiect votat de consilierii generali prevede ca pe zeci de străzi din centrul Bucureștiului viteza pentru șoferi să fie de maxim de 30 de kilometri pe oră.

Ei vor putea circula pe mai puţine benzi. Una din ele va fi folosită exclusiv de biciclişti şi pietoni.

Cum va fi amenajat centrul Capitalei

Centrul Capitalei ar urma să fie amenajat în special pentru pietoni şi biciclişti. Șoferii vor avea mai puține benzi de circulaţie. Primăria Capitalei a aprobat un proiect care prevede ca 42 de străzi din oraș să aibă o bandă destinată bicicliştilor şi pietonilor. Pe celelalte benzi, şoferii se vor deplasa cu viteză redusă.

Pe strada Tache Ion, şoferii nu vor mai putea parca. Vor fi amenajate 3 benzi de circulaţie, una fiind folosită doar de biciclişti și pietoni. Celelalte vor fi folosite de şoferi care nu vor putea să se deplaseze cu o viteză mai mare de 30km pe oră.

Șoferii au păreri împărţite. Unii consideră bună măsura.

„Cel mai mare risc este acela de aglomerare a zonelor adiacente celor 42 de artere pentru că o să evităm o zonă foarte aglomerată în care se circulă cu 30km pe oră, Ne vom duce pe rutele de jur împrejur. Care vor fi sufocate probabil”, a declarat Emil Gâtej, specialist trafic rutier.

Proiectul Primăriei va costa 320 de milioane de lei . Aproximativ300 de milioane de lei provin de la la bugetul de stat, potrivit observatornews.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here