Drumul turistic Transrarău, monitorizat video ca să nu fie folosit de transportatorii de lemn

Autoritățile județului Suceava au decis drumul turistic Transrarău să fie monitorizat video. Măsura fost luată pentru depistarea transportatorilor de lemne care nu au voie folosesc acest drum.

TransrararulPentru a-i împiedica pe cei care transportă lemne să intre pe drumul turistic Transrarău, autoritățile au montat limitatoare de înălțime. Inventivi, șoferii camioanelor au găsit rapid o soluție: au supraînălțat ilegal limitatoarele, astfel încât să poată trece pe sub acestea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Transrarău este funcţional după ce pe perioada de iarnă a fost închis, iar apoi a fost curăţat de roci sau lemne căzute în perioada iernii, transmite Mediafax.

„Din punct de vedere tehnic, e impecabil. A fost curăţat şi sperăm ca Transrarău să fie o destinaţie turistică”, a spus Nechifor.

El a mai anunţat că circulaţia pe acest drum va fi monitorizată video întrucât încercările de a monta limitatoare de înălţime pentru camioanele care transportă lemne au fost îndepărtate de aceştia.

„Pe Transrarău va fi montat un sistem de monitorizare video”, a spus preşedintele CJ Suceava, care a menţionat că această măsură a fost luată pentru siguranţa turiştilor şi a localnicilor.

CJ Suceava a inaugurat, la jumătatea lunii septembrie a anului trecut, drumul Transrarău, care face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău, iar după modernizare a fost impusă restricţia de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.