Doar o treime din medicii de familie au încheiat contracte pentru vaccinarea anti-COVID

Cardurile de sănătate au valabilitate de 7 ani, după ce aceasta s-a prelungit de la 5 ani, cât avea înainte, anunță CNAS.
Sediul CNAS

Doar aproximativ 35% dintre medicii de familie au încheiat contracte pentru vaccinarea anti-COVID, a declarat preşedintele Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan.

„Chiar astăzi o să trimitem o circulară către toate Casele judeţene să îi invite pe medicii de familie să încheie contracte. Inclusiv pentru vaccinarea la domiciliu”, a precizat Cojan.

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri ordonanța care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei. Precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate. Doctorii vor primi 60 de lei pentru vaccinarea acasă și 40 de lei în ambulatoriu.

„Răspândirea dezinformărilor a fost la fel de contagioasă ca pandemia”

Adela Cojan a pledat pentru o comunicare mai empatică cu persoanele sceptice în legătură cu vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Dar şi pentru un dialog „prin care să li se solicite dovezi privind teoriile în care ei cred”.

Pandemia de COVID-19 a cauzat patru milioane de decese la nivel mondial, potrivit digi24.ro.

„Cred că bariera de care ne izbim, poate mai mult decât alte ţări, (…) vine din această credinţă. Din aceste convingeri limitative ale unor persoane, aceşti antivaxeri, care, din păcate, au reuşit să penetreze extraordinar în rândul populaţiei.

Beneficiind – aici chiar suntem campioni – de reţelele sociale, care au condus la una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare în ţara noastră. Comparativ cu alte ţări. Practic, de când a început pandemia, răspândirea dezinformărilor a fost la fel de contagioasă ca pandemia”, a afirmat preşedinta CNAS.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.