joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăVIDEO Pelerinajul Luminii, de Sfântul Andrei. Ce simbolizează acest ritual

VIDEO Pelerinajul Luminii, de Sfântul Andrei. Ce simbolizează acest ritual

-

Cu făclii și lumânări aprinse sute de credincioși au participat vineri noapte la Pelerinajul Luminii, procesiune dedicată Sfântului Apostol Andrei, patronul spiritual al Galaţiului. Procesiunea a pornit din faţa Catedralei şi s-a încheiat la biserica seminarului teologic, acolo unde enoriașii au fost întâmpinați cu prescuri şi colaci.

Pelerinajul Luminii semnifică refacerea simbolică a călătoriei Sfântului Apostol Andrei, care a creştinat populaţia din ţara noastră. În fiecare an, alaiul de credincioși care participă la pelerinaj este însoțit de ÎPS Casian Crăciun al Dunării de Jos.

„Lumina lui Hristos care este lumina lumii, a aprins lumina pe pâmânt, care este sufletul. Inima este inundată de lumină în așa fel încât torțele luminiii sunt inimile curate ale studenților, ale elevilor, ale creștinilor care au făcut un nou drum spre iertare pentru a venera sfintele moaște. Așezăm de pe altarul bisericii luminile speranței pentru binele României”, a declarat Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos.

 La Pelerinajul Luminii participă enoriași din toate județele țării. „Suntem un grup format din 50 de pelerini. Venim în fiecare an cu două microbuze dintr-o localitate din județul Vrancea. Este o bucurie pentru noi”, a spus un credincios.

După pelerinaj, oamenii nu au plecat acasă. Enoriașii s-au așezat la o coadă, lungă de 100 de metri,  pentru a se închina la moaștele Sf. Andrei, așezate într-un baldachin în fața Catedralei din Galați.

Sfântul Andrei, ocrotitorul României

Sfântul Apostol Andrei, prăznuit în 30 noiembrie, este unul dintre cei doisprezece ucenici ai Mântuitorului. Este „cel dintâi chemat la Domnul”. Andrei, fiu de pescar în satul Betsaida din „Galileea Neamurilor”, parte a Ţării Sfinte. Era pe malul Lacului Ghenizaret, la pescuit, când a auzit chemarea Mântuitorului: „Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni!”

Sfântul Andrei este și primul dintre apostoli care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei, motiv pentru care este considerat creștinătorul poporului român.

Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul Catedralei Arhiepiscopale şi al municipiului Galaţi din anul 1992, iar prin hotărârea Sfântului Sinod al  Bisericii Ortodoxe Române  din 14 noiembrie 2001, ocrotitorul spiritual al României.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

De ce a fost eliberat Radu Mazăre: Exemplu la Jilava!

0
Tribunalul Ilfov arată, în motivarea deciziei de eliberare condiţionată a lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, că infracţiunile pentru care a fost condamnat sunt grave şi prejudiciile consistente, dar că întreaga sa conduită din penitenciar dovedeşte că executarea...