luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalOFICIAL George Tuță a câștigat alegerile la Sectorul 1, cu 36,61%. Clotilde...

OFICIAL George Tuță a câștigat alegerile la Sectorul 1, cu 36,61%. Clotilde Armand a obținut 35,92%. BEC a respins cererea de anulare a alegerilor

-

Biroul Electoral Central a pus tranșat disputele legate de numărătoarea și centralizarea voturilor de la Sectorul 1, respingând solicitarea de anulare a alegerilor făcută de USR. Oficial, George Tuță, candidatul PSD-PNL, este noul primar al Sectorului 1.

După trei zile de scandal, blocaj și tensiuni uriașe, numărătoarea și centralizarea voturilor de la Sectorul 1 s-a încheiat. George Tuță, candidatul PSD-PNL, a câștigat primăria cu aproximativ 500 de voturi în fața actualului edil, Clotilde Armand, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral.

La sectorul 2, unde au fost probleme similare, încă întârzie rezultatele finale ale votului de duminică.

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand.

BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoțite de probe în dovedirea acestora”.

„Având în vedere cererea formulată de către doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand, în calitate de candidat la funcția de primar din partea Alianței ADU, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 2858C/BEC2024/11.06.2024, prin care a solicitat anularea alegerilor din Circumscripția Electorală nr. 1, sector 1, București, pe considerentul că acesta suspectează o tentativă de fraudare a alegerilor în secțiile de votare/circumscripția electorală nr. 1, sectorul 1, București, Văzând susținerile petentului potrivit cărora: «mai mulți alegători decedați „au votat” la acest scrutin electoral, au existat cazuri de anulare a unor voturi valabil exprimate prin preştampilarea buletinelor de vot pentru Alianța electorală PSD-PNL; există elemente de vot multiplu, și care, repetăm în lipsa unei diferențe majore de voturi între candidați, au influențat în mod decisiv rezultatul alegerilor. …)» Sesizările petentului nu cuprind alte motive și nu sunt însoțite de probe în dovedirea acestora”, precizează BEC, în hotărârea de respingere a cererii, citat de Digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...