Sorana Cîrstea vine alături de Irina Begu la CSM București, gruparea deținută de Primăria Capitalei

Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea, locul 35 mondial, a semnat cu CSM Bucureşti, unde mai sunt legitimate Irina Begu – aflată pe poziţia 36 în topul mondial, şi Monica Niculescu, numărul 71 WTA.

„Ne bucurăm foarte mult că Sorana a decis să intre în familia CSMB. Ea este un model pentru tineri şi un exemplu de reuşită în sportul românesc. Sper să aibă cât mai multe succese şi să îi ajute cu sfaturile ei pe juniorii legitimaţi la club”, a precizat Alexandru Nedea, preşedintele secţiei de tenis de la CSM Bucureşti, se arată într-un comunicat dat publicității miercuri dimineață.

”Sunt extrem de fericită şi onorată să pot face parte din familia CSM Bucureşti, era o dorinţă de-a mea de ceva vreme şi mă bucur că s-a finalizat în cele din urmă. Vreau să ajut clubul şi să întărim secţia de tenis, să ajungem cât mai sus. Dacă priveşti clasamentul WTA şi rezultatele din ultima perioadă, e greu să găseşti atâtea jucătoare din aceeaşi ţară, cu atât mai greu să fie şi legitimate la acelaşi club. Acum la CSM Bucureşti avem o echipă foarte puternică”, a declarat Sorana Cîrstea.

Jucătoarea de tenis şi-a făcut planul pentru perioada imediat următoare şi speră ca evoluţiile ei de la turneele care vin să o propulseze între cele mai bune 20 de jucătoare din lume: ”Toţi avem anumite lucruri pe care ni le dorim. Eu încerc să nu mă focalizez pe rezultat, ci mai mult pe ce am de făcut pe teren, iar rezultatele bune să vină ca o consecinţă firească a evoluţiilor mele. Îmi doresc să intru în primele 20, să câştig un turneu, dar nu trebuie sa fie asta un scop în sine, ci munca şi ce am de făcut pe teren. Într-adevăr, însă, setarea unor astfel de obiective mă motivează”.

Ea a mărturisit că rar ratează meciurile de handbal ale fetelor sau băieţilor de la CSM Bucureşti. ”Sunt fan CSM la handbal şi la fete, şi la băieţi. Am făcut handbal când eram în şcoală şi este sportul meu de suflet, cel mai apropiat, după tenis. Când sunt în ţară merg la meciurile din campionat, dar şi la cele din Champions League. Mă bucur mult că este şi Cristina Neagu la echipă, un idol pentru mine. Orice om care ajunge să fie numărul unu in lume în domeniul lui necesită un respect aparte. Eram fan CSM la handbal, acum sunt şi la tenis”, a adăugat Sorana Cîrstea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here