joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRareş Bogdan, săgeţi către PSD: PNL a făcut eforturi să ajusteze propunerile...

Rareş Bogdan, săgeţi către PSD: PNL a făcut eforturi să ajusteze propunerile mult mai austere!

-

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat marți că ordonanța pe fiscalitate așa cum este acum este una „ingurgitabilă” iar PNL a făcut eforturi să ajusteze propunerile mult mai austere venite din partea Ministerului Finanțelor.

CITEŞTE ŞI:Rareş Bogdan nu vrea liste comune cu PSD la alegerile din 2024

„După mai bine de trei luni de circ, certuri, contre, argumente prezentate, motive invocate și realități corectate am reușit să o facem mai ingurgitabilă și cu multe corecții, însă scoțând din excepții. Era foarte bine să nu fim nevoiți să ajungem la aceste măsuri iar cei care au făcut calculele și proiecțiile bugetare ar trebui să se sesizeze. Din păcate mediul de afaceri este mereu cel care plătește pentru astfel de greșeli iar statul gras continuă să rămână suficient de gras”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan mai spune că PNL a reușit să păstreze cota Unica de 16% în timp ce „PSD a dorit introducerea impozitului progresiv.

Ce a cerut PNL

„Am reușit cu eforturi uriașe să păstrăm 8% impozit pe dividende și nu să îl creștem la 16, 12 sau „măcar” 10 cum au dorit PSD și Ministerul Finanțelor.
Am reușit după scandaluri uriașe și amenințări și injurii să blocăm introducerea impozitului de 1% anual pe proprietăți cumulate și a rămas o formă de 0,3% anual strict pentru proprietățile individuale ce depășesc 500.000 de euro și strict pentru ceea ce depășește și scoțând creditul bancar, în cazul celor ce au.
Am păstrat majoritatea facilităților la Constructii, Agricultura și parțial IT.
Am reușit cu eforturi supraomenești să păstrăm pragul de 500.000 eur la microintreprinderi și să scoatem în ultimele 24 de ore cu scandal monstru și pragul de 30% pe profitabilitate, care era discriminatoriu și periculos însăși ca idee.
Am introdus un impozit pe cifra de afaceri. Strict pentru cei cu cifra de peste 50 mil și care nu au declarat Profit în ultimul/ultimii 3 ani, așa numitul ajutor fiscal. Atenție (!!) nu e un impozit adăugat pentru cei ce plătesc impozit pe profit și se aplică strict după ce se scot investițiile!
Am reușit să introducem un prag (PSD dorea fără prag) în cazul impozitului pentru profesiunile liberale (ar fi fost afectați 268.000 de persoane).
Am păstrat regulile de sponsorizare, prin aportul direct al PNL, ceea ce înseamnă că atât companiile cât și microîntreprinderile și persoanele fizice pot susține cauze în care cred sau servicii sociale ori de sănătate insuficient furnizate de către stat!”, precizează prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Ministerul Finanțelor a publicat oficial luni seară documentul cu măsurile fiscale propuse de Guvern și cu care premierul Marcel Ciolacu se va duce în Parlament pentru asumarea răspunderii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce pensii vor creşte de la 1 septembrie

0
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, susține că pensionarii vor avea parte de majorări semnificative de la 1 septembrie. CITEŞTE ŞI: BOR se ceartă pe sfinţi cu Institutul pentru Studierea Holocaustului Șeful CNPP spune că cei mai mulți...