Primarul Gabriela Firea vrea să construiască parcări de tip park&ride la intrarea în Capitală

intervenția Jandarmeriei în Piaţa Victoriei

Şase parcări de tip park&ride la intrarea în Bucureşti sunt incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), care va fi votat „în foarte scurt timp”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Vom vota în foarte scurt timp PMUD, care implică şi şase parcări de tip park&ride, care vor fi construite la intrările în Capitală, astfel încât cei care tranzitează oraşul să aibă posibilitatea să îşi lase maşina personală la intrarea în Bucureşti, iar de acolo să aibă mijloace de transport în comun care să vină la intervale foarte scurte de timp”, a explicat Gabriela Firea.

Primarul general a subliniat importanţa finalizării centurii Capitalei şi a asigurării unui transport în comun „civilizat”. Primăria Capitalei intenţionează să cumpere 500 de autobuze noi, 30% din acestea fiind electrice şi urmând să beneficieze de o bandă dedicată.

În ceea ce priveşte proiectul de integrare a sistemului de semaforizare inteligent, Gabriela Firea a declarat că intenţionează să organizeze licitaţii pentru extinderea acestuia. „Din peste 450 de intersecţii semaforizate din Bucureşti, doar 150 sunt în acest sistem integrat supravegheat inteligent. Intenţionăm în perioada următoare să organizăm licitaţii pentru extinderea acestui sistem care ar fluidiza foarte mult traficul în Capitală”, a adăugat Firea.

Primăria va aproba curând strategia şi planul energetic pentru Bucureşti. „În foarte scurt timp suntem în măsură, după ce am lucrat cu cei mai buni specialişti în energie, să aprobăm şi strategia şi Masterplanul energetic pentru Capitală, document care nu a existat până acum”, a susţinut Gabriela Firea.

Cartierul Henri Coandă a fost blocat în mod „intenţionat”, susţine Firea, din cauza faptului că a fost considerat un cartier politic de către primarii care au venit după Vasile Gherasim la Sectorul 1. „Nu a fost ridicat ca un cartier politic, aşa cum l-au considerat următorii primari, după Gherasim, care vă spun cu toată responsabilitatea, l-au blocat intenţionat, aş spune, tocmai pentru că îl considerau un cartier unde sunt, mai degrabă, mici funcţionari, oameni care lucrează în ministere, în instituţii, în agenţii sau cunoştinţe ale acestora”, a explicat Firea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here