Premierul Ciucă merge în Japonia la funeraliile fostului premier Shinzo Abe

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro
Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă va face, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo (Japonia), pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.

Fostul înalt oficial nipon Shinzo Abe a contribuit decisiv la începerea demersurilor necesare ridicării relațiilor bilaterale dintre România și Japonia la nivelul unui Parteneriat Strategic, în contextul vizitei istorice pe care a efectuat-o la București în 2018, fiind primul premier nipon care a vizitat România.

„Japonia este unul dintre principalii parteneri din Asia ai României, atât în plan politic, cât și în plan economic, și există toate premisele pentru a transforma această îndelungă relație bilaterală, de peste un secol, într-o relație privilegiată la nivel de parteneriat strategic. Ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil, fiind un act politic oportun, mai ales în contextul internațional actual, dar și un mod de a concretiza viziunea remarcabilă a fostului premier Shinzo Abe în materie de politică internațională”, a declarat Ciucă.

În marja vizitei pe care o efectuează la Tokyo, premierul va fi primit de omologul său nipon, Fumio Kishida, și va avea întrevederi cu delegația Ligii parlamentare de prietenie Japonia-România, condusă de președintele Ichiro Aisawa, și cu președintele Camerei Reprezentanților din Dieta Japoniei, Hosoda Hiroyuki.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here