Orban îl amenință pe Cîțu și cere refacerea Coaliției

Președintele Camerei Deputaților a reacționat la sesizarea către CCR făcută de tabăra liberală Cîțu.

„Constituția României prevede comunicarea către Guvern odată cu depunerea moțiunii. De asemenea, reglulamentul Camerelor Comune prevede procedura de prezentare a moțiunii în BPR și comunicarea către guvern. Am convocat BPR în ziua în care a fost depusă moțiunea. A doua zi, luni, practic, s-a dovedit reaua credință a celor care au absentat, care au bocicotat cvorumul și care m-au împiedicat să prezint moțiunea astfel încât să putem să discutăm despre moțiune. Momentul în care s-a eliminat orice fel de dubiu cu privire la autenticitatea semnăturilor, a fost momentul în care pentru toate semnăturile care au fost transmise online au fost aduse semnăturile holografe în oroginal ca și mijloc de autentificare a semnăturilor care au fost date online, am trismis cominicarea către Guvern”, a explicat Orban.

CITEȘTE ȘI: Zegrean îl face praf pe Orban: Citește altă Constituție decât cea pe care o știu eu!

Premeirul va sesiza CCR pe un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament pentru că nu a fost sesizat Guvernul despre această moțiune de cenzură la momentul depunerii ei, în aceeași zi, și că semnăturile care au ajuns la Guvern nu au fost cele depuse inițial, ci variant completată ulterior.

Criza politică

„România traversează o criză politică și guvernamentală care afectează românii și capcaitatea instituțiilor statului de a face față provocorăilor și care pune la serioasă îndioală percepția pe plan extren a României. Preocuparea mea e de a căuta soluții pentru a pune capăt cât mai repede aceste crize politice. Am promis în campanie electorală patru ani de pace și stabilitate în care să punem în practică reforme. (…) Trebuie să ne reîntoarcem la ceea ce am promis românilor. Astăzi românii se uită la noi și nu înțeleg de ce a apărut această criză. Cred că acei colegi înfierbântați care nu cunosc Constituția să se teamă de sancțiuni. Acei colegi care nu au citit articolul 25 din Statutul PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declarat miercuri că PNL a promis în campania electorală 4 ani de pace și stabilitate, în care să se facă reformă.

„Trebuie să ne reîntoarcem la ce am promis românilor. Azi românii se uită la noi și nu înțeleg de ce a apărut această criză politică, de ce problemele cu care se confruntă nu sunt rezolvate așa cum se așteaptă”, spune Orban.

Invocă scumpirile

Printre probleme Orban a menționat valul de scumpiri în sectorul energiei, la alimente și materiale de contrucții, creșterea inflației și intrarea în valul 4 al pandemiei.

„Fac apel catre toți liderii politici să analizeze situația în care ne găsim și să se implice pentru rezolvarea cât mai rapidă a crizei. Din punctul meu de vedere există o singura soluție politică onorabilă pentru România și PNL: refacearea coaliției de guvernare care s-a constituit după alegeri”, a susținut liderul PNL.

Acesta a menționat ca soluții și programul de guvernare „la nivelul provocărilor” și menținerea PNL în poziția de principal partid de guvernământ.

Scandalul plenului reunit

În ce privește convocarea plenului reunit al Parlamentului, Orban a spus că așa era legal.

„Convocarea nu cuprinde ordinea de zi, nu este în regulament stabilirea ordinii de zi atunci când se convoacă. Pentru stabilirea ordinii de zi vom convoca Birourile Permanente Reunite, care au acest atribut. Este o obligație constituțională a președintilor celor două camere de a convoca plenul pentru a permite respectarea Constituției”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban și Anca Dragu au convocat pentru joi după-amiază plenul reunit al Parlamentului. Cei doi au invocat decizii ale CCR pentru a trimite moțiunea la dezbaterea și votul parlamentarilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.