Mediile semestriale nu vor mai exista, va fi o singură medie generală! Schimbări majore anunţate de Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu FOTO: gov.ro
Sorin Cîmpeanu FOTO: gov.ro

Șeful Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu noi explicații privind modificările ce au fost impuse la nivelul sistemului de învățământ din România.

Astfel, tezele semestriale nu vor mai fi obligatorii, mediile semestriale nu vor mai exista, fiind nevoie de o singură medie generală la finalul anului, iar minimul de note pentru evaluarea elevului la o disciplină va fi egal cu n+3, unde n este numărul total de ore acordat disciplinei.

CITEŞTE ŞI: Cîmpeanu: Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu

Sorin Cîmpeanu: „Avem câteva informații pe care le considerăm a fi de importanță pentru sistemul național de învățământ. În primul rând, la acest moment este în curs de finalizare întâlnirea referitoare la definitivarea regulamentului de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar astfel încât mâine (marți – n.r.) acesta sa îmbrace forma unui ordin de ministru al Educației și să fie transmise spre publicare în Monitorul Oficial.

Structura anului şcolar

Structura anului școlar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificarea principală care a fost deja agreată, deși discuțiile sunt în curs este aceea că se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie, în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar.

Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină sa fie egal cu n+3, unde n este nr de ore alocat săptămânal unei discipline. Altfel spus, pentru o disciplină care are 2 ore pe săptămână, în întregul an școlar vor fi necesare cel puțin 5 note. Profesorul – repet – are totală autonomie în evaluarea ritmică pe parcursul întregului an școlar.

Al doilea subiect – a fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie în întreg sistemul național de învățământ. Sunt 30 de județe care au decis ca vacanța din februarie să fie în ultima săptămână, a patra, sunt 10 județe care au optat ca vacanța din februarie să fie în cea de-a treia săptămână, sunt alte 2 județe care au decis ca vacanța din februarie să fie în a doua săptămână din lună.”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.