Începe să se IMPUNĂ paşaportul de vaccinare anti-COVID 19. Care sunt primele ţări care pun condiţii

Autorităţile daneze au anunţat că în 3 sau 4 luni vor avea pregătit un paşaport digital pentru cei care au fost vaccinaţi anticoronavirus cu scopul de a accelera redeschiderea activităţilor. În Germania, o platformă de evenimente intenţionează să vândă biletele la evenimente doar persoanelor vaccinate.

De la sfârşitul lunii februarie, pe platforma online pe care se află datele lor medicale personale, danezii vor putea consulta informaţii cu privire la vaccinare.

”Va fi ca un paşaport suplimentar pe care o persoană îl va avea salvat în telefonul său mobil şi care va dovedi că persoana respectivă a fost vaccinată. Ca ţară, trebuie să ştim să profităm de avantajele digitale pe care le avem. Putem fi primii din lume care să-l avem”, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul de finanţe interimar Morten Bodskov, care a adăugat că, odată ce soluţia digitală va fi gata, va trebui să se discute cum anume poate fi folosit acest paşaport, ceea ce va depinde şi de situaţia epidemiologică din ţară. ”Folosind progresele digitale disponibile putem permite călătoriile şi participarea la viaţa culturală în Danemarca. Ne vom bucura mulţi ani de paşaport”, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă directorul general al patronatului, Lars Sandahl Sorensen.

Autorităţile sanitare daneze au informat încă de acum o lună că pregătesc un paşaport pentru persoanele vaccinate, iniţiativă care a declanşat proteste în rândul unor partide, care consideră că ar putea provoca o divizare socială şi marginalizarea grupurilor de cetăţeni care nu au primit vaccinul. De la sfârşitul lunii februarie, pe platforma online pe care se află datele lor medicale personale, danezii vor putea consulta informaţii cu privire la vaccinare.

Paşaportul va fi emis în format digital, putând fi astfel disponibil pe telefonul mobil. Autorităţile spun că au dat curs acestei idei, în speranţa că va ajuta la o redeschidere graduală a societăţii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii repinge însă ideea folosirii acestor paşapoarte de vaccinare, că o condiţie pentru a vizita unele ţări străine. Comisia Europeană încă analizează această opţiune. O platformă din Germania intenţionează să vândă biletele la evenimente doar persoanelor vaccinate Principala platformă germană de evenimente CTS Eventim intenţionează să limiteze vânzarea biletelor doar persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit unei declaraţii publicate miercuri în presa germană, citată de agenţia DPA.

”Odată ce există vaccin suficient şi toată lumea se poate vaccina, organizatorii din sectorul privat ar trebui să poată face din vaccinare o cerinţă pentru accesul la evenimente”, a declarat directorul executiv al companiei Eventim, Klaus-Peter Schulenberg pentru revista Wirtschaftswoche specializată în informaţii din domeniul financiar. Compania şi-ar fi adaptat deja sistemele pentru a citi documente referitoare la vaccinare. Între timp, Eventim şi-a asumat propriul rol în campania de vaccinare împotriva coronavirusului din Germania. Ministerul Sănătăţii din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul ţării, a contractat compania de ticketing şi live entertainment pentru alocarea programărilor la vaccinare în regiune. Acest demers a oferit Eventim un nou scop într-o perioadă în care organizarea de evenimente şi concerte a fost grav afectată de pandemie.

De asemenea, Eventim s-ar afla în discuţii cu alte guverne locale pentru încheierea unor parteneriate similare, pe măsură ce mai multe doze de vaccin devin disponibile. ”Cu cât populaţia este vaccinată mai repede, cu atât mai repede pot avea loc din nou evenimente”, a menţionat Schulenberg. Principalul lucru este, însă, ”să ne aducem contribuţia pentru a putea depăşi cu toţii această pandemie, cât mai curând posibil”, a adăugat el. Guvernul german a subliniat că vaccinarea este voluntară, deşi companii private, cum ar fi cele aeriene, ar putea introduce cerinţe referitoare la vaccinare pentru clienţii lor. Schulenberg a precizat că este de înţeles că unele persoane sunt reticente în ceea ce priveşte vaccinarea.

”Dar când se poate vedea că vaccinurile se administrează acum în toată lumea, fără efecte secundare considerabile, atunci există speranţa că acest scepticism va dispărea în curând”, a spus el. Potrivit unui sondaj recent YouGov comandat de DPA, aproximativ două treimi din populaţia Germaniei este dispusă să se vaccineze împotriva COVID-19. Rata a crescut uşor de la începerea vaccinărilor în această ţară, la data de 27 decembrie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.