Icoana Făcătoare de minuni a plâns din nou în ziua Sfântului Dimitrie

La Puțu Greci, județul Giurgiu, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a plâns din nou, chiar de ziua Sf. Dimitrie cel Nou. Icoana a fost pictată de celebrul pictor Gheorghe Tăttărescu.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din mănăstirea de la Letca Nouă, purtată la Parohia Puțu Greci, a lăcrimat din nou. Credincioșii care s-au închinat în seara zilei 24 octombrie, chiar de Sf. Dimitrie cel Nou, a izvorât mir.

Icoana făcătoare de minuni de la Letca Nouă, opera lui Gheorghe Tăttărescu

Icoana făcătoare de minuni

Cu toate că icoana Maicii Domnului este foarte renumită printre credincioșii creștin ortodocși, puțini îi cunosc povestea.

Istoria icoanei începe pe la începutul anilor 1950, când părintele Florea, paroh la vremea aceea, aduce rămășițele bisericii de lemn din curtea cimitirului pe locul unde se află și astăzi. Odată cu mănăstirea de lemn, este adusă și icoana Maicii Domnului, realizată de pictorul Gheorghe Tăttărescu.

Încă din primii ani în care se afla în noua biserică planau zvonuri asupra puterilor pe care le avea. Unul dintre bătrânii satului spune că, prin anii 50, într-una dintre duminici, părintele Florea a văzut că prin pictură se infiltrează apă, astfel apărând un lac în jurul icoanei. Întâmplarea nu a putut fi confirmată decât de preot și de un sătean.

Conform surselor oficiale, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a izvorât mir, pentru prima dată, la 3 noiembrie 2002. De atunci, vin din ce în ce mai mulți oameni în pelerinaje și la slujbe. Sunt oameni din satele și comunele din jur, din orașe îndepărtate, iar uneori și străini. Unii vin pentru a se ruga și pentru a-și arăta credința, dar cei mai mulți vin cu probleme apăsătoare.

Preotul mănăstirii afirmă că există mulți oameni care s-au rugat și pe care icoana i-a ajutat. Este vorba despre copii care nu vorbeau, iar în fața icoanei au vorbit pentru întâia oară. Mame care nu puteau să nască, sau care nășteau copii cu dizabilități, ar fi reușit să rămână însărcinate și să nască copii sănătoși.

Atât icoana, cât și catapeteasma și icoanele de lângă naos a Sfântului Dimitrie și a Sfântului Gheorghe au fost realizate de marele pictor Gheorghe Tăttărescu și sunt bine conservate până în ziua de astăzi. Picturile sale sunt realizate în tehnica secco, în ulei. Acestea au stat o vreme bună acoperite de fumul lumânărilor, însă odată cu plânsetele icoanei, au început lucrări ample de restaurare.

CITEȘTE ȘI Vaccinul anti-COVID rezistă doar 17 zile și trebuie ținut la minus 80 de grade

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.