Fast food-urile, pline de gândaci! Avertismentul ANPC

Șeful ANPC
Șeful ANPC Horia Constantinescu a gafat impardonabil FOTO G4Media

Mihai Culeafă, Vicepreşedintele Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre unităţile de tip fast-food şi a avertizat populaţia cu privire la neregulile pe care le-au constatat inspectorii.

CITEŞTE ŞI: After school din Capitală, închis. Șeful ANPC: am anunţat organele de poliţie şi vom depune inclusiv sesizare penală

Mihai Culeafă, vicepreşedite ANPC, a anunţat astăzi că inspectorii au găsit „gândaci vii şi morţi în frigiderele” lanţurilor fast-food.

„Des, din grabă, mâncam fast food. În ultima perioadă am verificat multe unităţi de acest gen. Înainte să fiu vice mâncam fără întrebări, acum că am costatat atâtea nereguli, mă întreb de două ori înainte să mănânc. Am găsit gândaci vii şi morţi in frigidere, mare grijă”, a declarat Mihai Culeafă.

De asemenea, Culeafă a anunţat că „până pe 15 martie restaurantele trebuie să aibă trecut în meniu, în dreptul mâncării: numărul de e-uri, coeficientul caloric, ingredientele folosite pentru produsele vândute şi un cod QR”.

Plin de e-uri

„În meniu trebuie scris din ce e facută, spre exemplu, smântâna, cremă vegetală din ulei de palmier. Din studierea meniurilor vedem că (n.r. restaurantele) pun număr de e-uri.

Alături de numele preparatului va trebui trecut numărul de e-uri. Dacă adaugi numai creme vegetale cu conservanţi va fi lista foarte lungă de scris lângă fiecare mâncare. Sigur, mâncarea va fi mai bună, nu neaparat mai scumpă”, a transmis Mihai Culeafă.

Preşedintele Autorităţii Naţional pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, îi avertizează pe operatorii economici că nu va renunţa la controale, indiferent de intervenţiile acestora la persoane sus-puse din politică.

„Să pună mâna pe mop şi nu pe telefon”, le-a transmis Horia Constantinescu celor care vor să scape de amenzi şi de verificări.

„Să se apuce să-și asume faptul că au contaminat cu bună știință, de exemplu, apa, să-și asume faptul că au pus la dispoziția consumatorilor alimente congelate din sezoanele trecute, să-și asume oricare dintre abaterile constatate de către colegii noștri. Să renunțe la teza că desfășurăm controale abuzive, pentru că fiecare dintre acestea a fost și este susținut de materiale foto sau video”, a adăugat Constantinescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here