Descinderi la un grup de traficanţi de migranţi care vrea să aducă în țară 3.000 de străini

Perchezitii in desfasurare. Sursa foto: Facebook Politia Română
Perchezitii in desfasurare. Sursa foto: Facebook Politia Română

Anchetatorii prahoveni fac patru percheziţii în judeţele Prahova şi Ialomiţa la o grupare de traficanţi de migranţi. Potrivit oamenilor legii, membrii acesteia ar fi efectuat demersuri pentru aducerea în ţară a aproape 3.000 cetăţeni străini, activitatea infracţională fiind sprijinită de un funcţionar public cu statut special din cadrul unei structuri teritoriale a Inspectoratului General pentru Imigrări, aflat în prezent în rezervă, potrivit g4media.ro.

Conform datelor transmise de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi DIICOT, un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor din sfera traficului de migranţi ar fi efectuat demersuri pentru aducerea în ţară a 2.785 de cetăţeni străini proveniţi din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka.

În dosar sunt efectuate cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, facilitarea şederii ilegale în România, trafic de persoane, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi luare de mită. „Din cercetările efectuate a rezultat că un grup infracţional organizat, profilat pe săvârşirea infracţiunilor din sfera traficului de migranţi a efectuat demersuri pentru aducerea în ţară a unui număr de 2.785 de cetăţeni străini proveniţi din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka, prin adăpostirea în diferite spaţii de cazare, întocmirea în fals a documentelor necesare obţinerii avizelor de muncă şi implicit a vizelor de intrare pe teritoriul ţării, disimulând intenţia reală de a înlesni migrarea cetăţenilor străini extracomunitari către ţări europene. În schimbul acestor servicii, făptuitorii au perceput sume de bani de la victimele infracţiunii de trafic de migranţi. Grupul infracţional a beneficiat şi de sprijinul unui funcţionar public cu statut special din cadrul unei structuri teritoriale a Inspectoratului General pentru Imigrări, aflat în prezent în rezervă, care a înlesnit obţinerea avizelor de muncă cu prioritate şi fără a face verificări temeinice, servicii în schimbul cărora a pretins şi primit diverse sume de bani”, arată sursele citate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.