Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din zonele înalte

Circulație îngreunată din cauza zăpezii pe mai multe drumuri din zonele înalte, anunță CNAIR. Probleme sunt pe mai multe sectoare de drum național din nordul județului Harghita: DN13B – zona Bucin, DN13A – între Miercurea Ciuc și Vlăhița.

„Am intervenit astăzi cu 20 de utilaje de deszăpezire dotate cu lamă și răspânditor de materiale antiderapante. În primele ore ale dimineții pe raza de competență DRDP Brasov s-au folosit aproximativ 100 de tone de sare pentru asigurarea unor condiții sigure și confortabile de trafic”, a anunțat CNAIR.

Ninge în continuare pe mai multe sectoare de drum național din nordul județului Harghita: DN13B – zona Bucin, DN13A – între Miercurea Ciuc și Vlăhița
„De asemenea, traficul este perturbat pe DN13B unde, din cauza vântului puternic, un copac a căzut peste o mașină”, a transmis CNAIR.

Având în vedere faptul că în zonele înalte au început ninsorile, autoritățile transmit că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează trebuie să fie echipate de iarnă.

„În special autovehiculele grele trebuie să fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire. Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere. Precizăm că utilajele de deszăpezire ale CNAIR și drumarii sunt mobilizați în teren și acționează acolo unde situația o impune”, a transmis CNAIR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.