Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, interesat de vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Oncogen

covid

Ambasadorul Regatului Unit la București, Andrew Noble, a anunțat că a avut o conversație telefonică cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Terapii Genice și Celulare Oncogen, centru care are în lucru un vaccin pentru combaterea COVID-19.

„Știm că încercarea de a găsi un vaccin împotriva COVID-19 înseamnă trecerea prin multe provocări, dar ea trebuie să fie un efort de colaborare care să includă guverne, sectorul farmaceutic și comunitatea științifică din toată lumea. În acest context, guvernul britanic a oferit 388 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea vaccinului, testelor și tratamentelor, iar pe 4 mai a găzduit Conferința Globală pentru Angajamente împotriva Coronavirusului, la care guvernele lumii s-au angajat să ofere 6,5 miliarde de lire sterline. Am apreciat oportunitatea de a-l auzi pe profesorul Paunescu discutând despre progresul procesului său și îi vom asista cu plăcere echipa sa în contact cu cercetătorii britanici de vaccin, astfel încât aceștia și echipa sa să poată discuta și împărtăși cercetările lor. Pentru România trebuie să fie o mândrie faptul că a început dezvoltarea unui vaccin, această cercetare contribuind la cunoașterea mai bună a virusului în lumea academică. Finanțarea adecvată a cercetării în domeniul vaccinului și distribuirea în comunitatea științifică a descoperirilor este singurul mod sigur prin care putem învinge acest virus”, se arată în comunicatul de presă al ambasadei.

Săptămâna trecută, directorul Centrului de cercetare Oncogen din Timișoara, profesorul Virgil Păunescu, a anunțat că și-a administrat vaccinul anti- COVID.

„Când toate resursele noastre s-au epuizat (repet banii au fost foarte puțini și primiți din sponsorizări) am realizat că riscăm să intrăm într-un blocaj total. Mi-am dat seama atunci -în calitate de șef de proiect și investigator principal că pentru a continua cercetările și a nu rămâne prea mult în urma celorlalte centre și companii care trecuseră deja la studiile clinice de fază I (vaccinarea unui număr limitat de voluntari)- că trebuie să iau o hotărâre neobișnuită pentru a continua cercetările.

Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin. În calitate de investigator principal al acestui proiect și profesor de imunologie sunt mult mai în măsură decât orice alt voluntar folosit în alte studii clinice, să identific efectele, simptomele și mai ales nuanțele cele mai subtile ale vaccinării asupra sănătății mele.

În toată această perioadă mi-am monitorizat evoluția parametrilor biologici și modificările induse de vaccin, iar rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun”, a anunța medicul.

Anchetă după ce un medic și-a administrat un vaccin pentru COVID-19. Cum își explică acesta gestul

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.